In vizor

De șase ani, Cluj Arena merge pe pierdere. Ce părere are Emil Boc despre această situație dezastruoasă

Bugetul de venituri al societății Cluj Arena estimat pentru anul 2017 este de 100.000 lei, în timp ce valoarea cheltuielilor a fost estimată la 733.000 lei. Aceasta înseamnă că stadionul merge pe pierdere, iar situația nu este de azi de ieri, ci se menține încă din 2011, de la inaugurare. Nici nu este de mirare faptul că societatea care administrează stadionul este în insolvență.

În ciuda situației dezastruoase în care se află Cluj Arena, primarul Emil Boc nu vede nicio problemă.

„Cluj Arena merge, evident că este într-o altă structură administrativă, nu s-a blocat niciun fel de eveniment, nu a fost niciun fel de problemă. Aceste infrastructuri sportive nu au fost create neapărat să obții un profit imediat pentru că altfel nu am mai face niciodată infrastructură sportivă dacă s-ar dori să se facă imediat profit pentru că atunci am putea să omorâm sportul complet”, a declarat Boc, în timpul unei emisiuni la postul de radio Napoca FM.

Întrebat dacă nu cumva Cluj Arena nu trebuie să facă profit pentru că din 2011 merge tot pe pierdere, Boc a replicat foarte senin că așa se întâmplă cu toate stadioanele la început. Cluj Arena nu mai este însă la început de drum.

„Niciun stadion din lume nu face profit la început, până ajunge să se consolideze, să aibă echipe care să genereze profit. Nu are această posibilitate imediată. Eu cred că important este ca această infrastructură să aducă în timp și să recâștigi această investiție într-un timp mult mai îndelungat. Este o investiție sănătoasă pentru sportul românesc, pe termen mediu și lung”, a mai spus primarul.

Cluj Arena se află în insolvență din cauza imposibilității achitării datoriilor către Primăria Cluj-Napoca, sumă care se ridică la peste 14 milioane lei. Suma reprezintă taxe pe clădire și teren plus penalitățile aferente.
Anul trecut, s-a pus problema transferării Cluj Arena în subordinea Primăriei, dar negocierile nu au ajuns la niciun rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *