Din oras

De șapte ani Emil Boc OSĂ tot deschidă curțile școlilor pentru sport

Boc continuă să le vândă clujenilor aceleași povești,  iar cei mai mulți le înghit fără să pună la îndoială declarațiile edilului. De șapte ani, Boc susține că directorii care nu lasă curțile școlilor deschise în afara orelor de curs vor fi demiși. Știți câți directori au fost înlocuiți din acest motiv? Niciunul. Și da, curțile celor mai multe școli rămân închise, după cum atrăgea atenția Ziar de Cluj într-un articol din luna februarie a acestui an.

Citește și:

Curțile școlilor rămân închise. Amenințările cu demisia ale primarului Boc nu i-au speriat pe directori

Acum, într-o declarație de tot râsul, se sumețește la directorii de școli, numiți pe criterii politice, că-i dă afară din funcție dacă nu se conformează. Râd până și gâștele de pe tăpșan de la Răchițele.

“Niciun director nu cred că va mai închide curtea școlii. Dacă va pune lacătul îl va pune cu prețul plecării din funcție. Mi-a reconfirmat acest lucru și directorul I.S.J. Cluj, doamna Marinela Marc – dacă vor fi astfel de directori care vor sfida această politică publică, de bun simț și de sănătate a orașului vom decide schimbarea din funcție a acelora. Noi sperăm să nu fie cazul. Au fost puține cazuri și vara trecută, dar cred că până la urma au înțeles toți că acest spațiu este al elevilor și trebuie să fie utilizat inclusiv în perioada vacanțelor, pentru a-i încuraja, astfel, pe tineri să nu fie sedentari”, a declarat Emil Boc la Ziua Live.

Edilul ar putea să își mai schimbe discursul, sau dacă vrea să fie credibil și să nu facă doar declarații populiste, atunci într-adevăr să ia măsuri împotriva directorilor care nu deschid curțile școlilor. Aceștia sunt destui, e suficient doar să asculte sesizările clujenilor.