Politica

De ”respectul pe care trebuie să-l purtăm folosirii banilor publici”, guvernul crește valoarea voucherelor de vacanță pentru bugetari

Marcel Boloş a fost întrebat de jurnalişti, marţi, de ce valoarea voucherelor de vacanţă creşte la 1600 de lei. Răspunsul a fost năucitor: statul își ia din buzunarul stâng ceea ce dă din buzunarul drept, prin urmare,pe hârtie va minți Comisia Europeană cu ”colectări” la buget. iar bieții bugetari ”să nu fie afcetați” de acest joc de-a alba-neagra fiscală. Oricum”burjuii” de la ”particular” vor fi taxați, așacă bani vor exista.

“Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului, deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte, pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”.

Întrebat de când vor fi eliminate facilităţile fiscale, Marcel Boloş a răspuns: OSĂ!

“Este un termen care se va stabili în coaliţia de guvernare şi va depinde mult de felul în care evoluează deficitul bugetar pentru că trei luni, prin măsurile pe care le-am luat am reuşit să îl menţinem stabil şi să avem o anumită politică prudentă de deficit bugetar în această perioadă de timp”.

De asemenea, Marcel Boloş a mai fost întrebat când vor fi stabilite măsurile fiscal-bugetare.

”Pentru ca să fie asumată răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetar, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, luna septembrie este luna de referinţă şi cât de curând posibil coaliţia de guvernare va anunţa data la care se va asuma răspunderea guvernului pe pachetul de măsuri”.

Marcel Boloş a precizat şi cum decurg negocierile la Bruxelles. Guvernul tatoneazăcât de mult îi pot prosti pe ”bruxellezi”, să nu fie prinși cu taxele și impozitele-n vine în anul electoral care urmează. Că e bai mare cu continuitatea la guvernare.

“Suntem în perioada în care, împreună cu serviciile Comisiei, ne corelăm cu impactul bugetar asupra măsurilor pentru că aici a fost discuţia cu reprezentanţii Comisiei Europene şi sper să închidem aceste discuţii tehnice cât de curând posibil pentru a avea aceleaşi cifre, să nu avem impact bugetar diferit faţă de Comisia Europeană”.

El a mai fost întrebat cât este gaura din buget în prezent.

“2,66% din PIB este la sfârşitul lunii august, 43 de miliarde de lei”.

Dintr-un condei se poate scădea 1% prin tăierea pensiilor nesimțit de speciale!