In vizor

De minciunile electorale ale lui Șulea se alege praful: Centura Ocolitoare a Floreștiului ocolește din nou comuna

Ce e diferit față de ce promitea Horia Șulea anul trecut în ceea ce privește Centura Sud Florești? Ei bine, contractul ar urma să fie nu realizat, ci reziliat. Așa că Centura ocolitoare a Floreștiului rămâne la stadiul de proiect, contractul de execuție cu firma Diferit fiind în punctul de a fi reziliat.

Este momentul să ne amintim cum Horia Șulea se lăuda în din campania electorală că lucrările la acest obiectiv au început încă din 2016 și cum vor fi acestea finalizate în șase luni, apoi până în 2018, când, în realitate nu s-a lucrat nimic.

În 17 mai 2016, Horia Șulea declara că a semnat autorizația de construcție și că:

”Săptămâna viitoare, miercuri, 25 mai, au fost convocați toți reprezentanții rețeliștilor pentru a preda amplasamentul, urmând ca din 26 mai să înceapă lucrările la centură. Firma care a câștigat licitația a început să facă organizarea de șantier”.

Mai mult, nu numai că Șulea se lăuda că Primăria are 38,4 milioane de lei în cont pentru această lucrare, dar însăși ea, lucrarea, urma să fie gata în (țineți-vă bine de scaune) 6 luni cu începere de la data de 17 mai 2016. Ei bine, nici până azi, Primăria Florești nu a soluționat problemele juridice ale terenurilor, motiv pentru care nu a putut preda nici un amplasament către constructor. În plus a apărut pe traseu și un teren care aparține de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Care, oricât de generoasă a fost și mai este cu terenurile sale pentru tot felul de țepari imobiliari, de data aceasta ori n-a fost întrebată, ori n-a vrut să cedeze nimic.

Și abia acum se explică de ce s-a agățat Șulea zilele trecute de proiectul Spitalului Regional de Urgență și a început să facă declarații trăznite: despre viaducte, apeducte, tuneluri și autostrăzi urbane: vin Guvernul și Uniunea Europeană să-i spele lui minciunile electorale!

Dar până să vină Guvernul și Uniunea, s-a învrednicit colegul de partid de la CJ Cluj, Alin Tișe, să-i pună niște chestii în protocolul semnat împreună cu Primăria Cluj Napoca și Ministerul Sănătății, privind construcția Spitalului Regional de Urgență.

Pe banii noștri, ai clujenilor (că aceia cu care se lăuda Șulea-n cont în 2016 probabil s-au rătăcit), administrația județeană și-a asumat sarcina de a se ocupa în mod direct de realizarea infrastructurii de acces la Spitalul Regional, infrastructură care implică și proiectul Centurii de Sud, fapt recunoscut și de viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Dan Tarcea.

Asta explică și căinările fățarnic-politicianiste emise pe cale undelor radio de către Emil Boc săptămâna trecută cum că dezvoltarea imobiliară a Clujului este blocată din cauza circulației din municipiu. Și că de vină sunt guvernanții mizerabili care nu realizează centura metropolitană.

Ca să vă explic, pe scurt, cât de șmecheri sunt acești flăcăi care se spală pe mâini de promisiunile fără acoperire făcute în campania electorală încercați să vă închipuiți un chirurg care v-a operat la apendice și care vă spune, senin, că v-a scos și un rinichi sănătos, că avea el o obligație față de un terț.

Șulea nu numai că a promis avioane în campania electorală, dar s-a și spălat rapid pe mâini, aruncând responsabilitatea în cârca reprezentanților firmei de contrucții:

“Termenul limită de predare a acestei lucrări, conform graficului asumat prin contract de firma Diferit este aprilie, 2018. Nu aş putea să vă spun de ce, am făcut toate demersurile, am făcut tot ceea ce ne-a stat în putinţă în a-i determina să se apuce de lucru. N-am primit nicio explicaţie, nu știu de ce nu se apucă. Eu trăiesc cu speranţa că acest grafic de execuţie nu va fi încălcat. Noi ne-am făcut datoria. Suntem în grafic, suntem cum spune legea. Sper să se apuce de lucru, să demarăm această lucrare”.

Nimic diferit față de afirmațiile făcute de același Șulea în 10 mai 2016:

“Firma Diferit a fost desemnată câștigătoarea acestei licitații. Eu nu pot să le doresc decât spor la treabă. Sper ca la sfârșitul celor 6 luni de zile din momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor pe care probabil îl vom face în următoarele 5-6 zile, să reușim ca până la toamnă Floreștiul să mai aibă o șosea de legătură cu municipiul Cluj-Napoca”.

Același Șulea care ne spunea, în 12 aprilie, anul curent, că: “Centura de Sud va fi gata în octombrie!” Ia să citim niște bla-bla-bla, marca Șulea:

“Ce pot să vă spun se lucrează la organizarea de şantier a celor de la firma Diferit, care vor executa şoseaua de ocolire pe partea de sud. Probabil că după Paşti vor intra în plin şi ei la lucru acolo. E şi perioada aceasta de dinainte de Paşti. Ei îşi ştiu administrarea internă. Cert este un lucru. Am spus-o şi o repet: termenul de execuţie este de 6 luni de zile. Deci începând cu lucrările de organizare de şantier avem toate şansele ca în luna octombrie acel drum să fie dat în folosinţă. Accesul la Spitalul Regional se va face şi pe varianta de ocolire sud care va fi gata în toamnă, cu siguranţă cu mult mai repede decât Spitalul Regional de Urgenţă. Am dat ordinul de începere anul trecut (…)”.

Numai că minciuna are picioare extrem de scurte. Ziar de Cluj a prezentat, în 27 iulie, un document al societății Diferit care arată că, pentru neînceperea lucrărilor, principalul vinovat este administraţia condusă de Horia Şulea. În plus, reprezentanţii firmei Diferit se consideră prejudiciaţi de afirmaţiile defăimătoare şi nefondate ale primarului Şulea.

“(…) Vă comunicăm că societatea noastră nu se află în culpă în ceea ce priveşte demararea lucrărilor fiind pregătită ca în momentul în care condiţiile contractuale sunt îndeplinite, să începem executarea acestor lucrări. Culpa pentru neînceperea lucrărilor până în acest moment aparţine exclusiv Comunei Floreşti, societatea noastră notificând de nenumărate ori problemele ivite şi obligaţiile neîndeplinite de către beneficiarul nostru. Aceste notificări au rămas până în prezent fără niciun rezultat. Precizăm că această situaţie este nefavorabilă şi pentru Diferit, care înregistrează prejudicii importante datorită neînceperii executării acestor lucrări în teremenul contractual stabilit, inclusiv prin faptul că suntem nevoiţi să imobilizăm personal şi utilaje la dispoziţia autorităţii contractante. Prejudiciile suplimentare ne sunt cauzate şi prin declaraţiile profund nefondate şi defăimătoare ale reprezentanţilor achizitorului” – se arată în răspunsul semnat de inginer Grigore Vădean către Asociația Trăiesc în Floreşti.

Mințiți, măi, dar mai răsfirat și mai inteligent, vă rugăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *