Rautacisme

De la Bruxelles, curg sutele de milioane de euro din gura lui Boc, mai ceva ca ”darul” de nuntă: 420 de milioane ”atrași” la Cluj-Napoca în 15 ani. Nimic despre câte milioane s-au returnat? Și, totuși, în ce s-au băgat banii?

Aflat în treabă la Bruxelles, înghesuit de cum a fost prins cu minciunile pe PNRR, Emil Boc a a vut o intervenție, în plină ședință de Consiliul local, în care s-a lăudat cum în 15 ani ”politicile sale administrative coerente” au atras la Cluj-Napoca 420 de milioane de euro. Și cum numai în acest an va face depășiri de plan la atrageri de fonduri: 116 milioane de euro pentru niște  chestii, bașca 4,4 miliarde de euro în care ”intră metroul și trenul metropolitan”. Metroul acela care peste 2 zile are data limită pentru adjudecarea licitației.

Că curg milioanele din gura lui Boc ca laptele și mierea e extrem de reconfortant. Că habar nu avem unde sunt ”realizărili” de atâta amar de bănet, nu prea. Că pistele pentru biciclete sunt neconforme, ne-am mira să nu fi fost returnați banii. Banii de la drumul către CREIC și Buftea de Cluj, făcut în 7 ani pentru 1,5 kilometri de suprafață (și ne mai minte cu metroul), surpat și ultra surpat, sigur i-am returnat. Parcurile dalatae sunt pe fonduri? Malul Someșului navigabil? Ne-ar fi rușine să le pomenim. Turnul Pompierilor e pe fonduri – le-a fost milă ălora de la UE de neputința coerenței sale administrative și au mai prelungit termenul de predare cu un an.

Cetățuia e pe fonduri?

Clădirea Filarmonicii?

Ce uită să ne spună despre coerență este că singura coerență a administraiei Boc este să umple sertarele de studii de fezabilitate, prefezabilitate și post fezabilitate. Cam pe acolo sunt alea 420 de milioane de euro atrase, seduse și abandonate la Cluj-Napoca.

Hai, Maestre, încă o tură de fonduri din gură!