Editorial

De ce se măresc accizele? Să aibă de unde lua Preşedintele Iohannis 1410 de lei în plus la amărâtul său de salariu. S-o fi scumpit intrarea la terenul de golf

Scris de 418

Era vorba că salariile demnitarilor sunt îngheţate, că este criză şi război şi Pandemia încă nu s-a terminat. Că strângem cureaua, ne plătim în linişte facturile mărite la curent şi gaze, să adune bănuţi la teşcherea companiile statului şi băieţii deştepţi din energie.

Aşa era vorba, că de aceea numai ce este scris rămâne, iar vorba zboară după cum e minciunită. Aşa că “ziua, ca hoţii”, şparlamentarii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au majorat indemnizațiile tuturor demnitarilor, cu sume cuprinse între 880 de lei brut lunar în cazul subprefecților și 1.410 lei brut lunar în cazul Președintelui României.

Ce a mai rămas din USR (pe voturile şi mişcările de stradă ale cărora ne-am procopsit de două ori cu “Ficusul” la guvernare), afirmă că vor contesta la CCR acest proiect legislativ. De parcă ăia de la CCR nu ar fi tot demnitari, tot beneficiari ai nesimţirii legislative!

Ce a mai rămas din USR ne devoalează mecanismul nesimţirii şparlamentarilor coaliţiei de guvernare (în interes personal şi de grup): un artificiu legislativ. Prin forţarea “notei de corectare a erorii materiale” pentru un proiect de lege (cu nume de lampă de televizor de pe vremea lui Nea’ Ceaşcă: Plx 21/2022), adoptat săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaților. Acolo, “la corectare”, i-au introdus, la grămadă, pe cei care beneficiază de creșterea indemnizațiilor: Președintele României, membrii Parlamentului și cei care ocupă funcții de demnitate publică numită (membrii Guvernului, Avocatul Poporului, Prefecții şamd), să poată pune şi amărâţii o pită pe masă la copii şi la nevastă.

S-o fi scumpit intrarea la terenul de golf, aşa că i-au dat şi lui Klaus Iohannis 1410 lei în plus. Plus că merita, în fond şi-a făcut datoria de a promulga legea “defăimării” prin care sunt incriminate criticile la adresa opiniei şi apartenenţei politice.

Ne place cum se poticnea în cuvinte, să le plângă de milă pensionarilor marţi, la Buzău, Iohannis în timp ce amicii politici de la guvernare găseau rapid bani pentru a-i “corecta” salariul. Pentru Educaţie, investiţii şi categoriile sociale defavorizate (inclusiv pensionari), se “zbat” de şase luni să găsească bani şi nicicum nu găsesc.

Cu 60% în Şparlament, e logic că fac totul ca să-şi umple traista. Vorba aia: “Hai ciocu’ mic, că noi suntem la guvernare”. Românii i-au votat, nu-s de capul lor acolo…

Parca zicea Marcel Ciolacu că scade taxele la carburant în maxim o lună… cândva acum 3 luni… Jumătate din preţul carburanţilor (taxa) merge către buzunarele demnitarilor şi sinecuriştilor acestei coaliţii.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE