Editorial

De ce se indeparteaza «Bocul nost'» de clujeni?

Scris de 367

Era o zi calda de iunie a anului 2004. Grasutul Emil Boc radia, tin bine minte, in momentul intrarii in Primarie. Era prima sa zi de audiente, zeci de clujeni fericiti asteptau cu rabdare sa intre la noul primar.

Asa i-a cucerit Emil, stand in prima zi pana la doua noaptea in audiente. Sa ne aducem aminte de presa vremii:

“Emil Boc a ascultat 73 de cetateni, care au reclamat mai ales probleme de natura sociala, cum ar fi lipsa locuintelor, sau au solicitat ajutoare financiare din partea Primariei. Alte sesizari, semnificative ca numar, s-au referit la probleme legate de restituirea imobilelor nationalizate sau relatia functionarilor primariei cu cetatenii. Emil Boc a insistat sa acorde audiente tuturor solicitantilor, chiar si celor care nu au fost programati.

“Programul de audiente pe care mi l-am stabilit face parte din proiectul meu de deschidere totala a primariei pentru cetateni”, declara pentru presa acum 8 ani si un pic fostul si actualul primar.

Anii au trecut, Emil Boc este la al treilea mandat. Singurele lucruri neschimbate sunt problemele cetatenilor care au ramas aceleasi ca in 2004.

Diferit e Emil Boc. Mai distant cu presa, ba chiar isi permite, asa cum a invatat la Bucuresti, sa intoarca spatele echipei TVR atunci cand reporterul devine prea insistent cu subiectul E-On Gaz. La fel si cu angajatii Primariei. La fel si cu cetatenii.

Acum, Emil Boc filtreaza baile de multime. Verifica daca “se merita”, nu mai e atat de dornic sa fie strans in brate chiar de oricine, mai ales de o teama inexplicabila de a nu fi criticat. Cetatenii se plang ca nu mai ajung la “Bocul  nost’ “, ca functionarii ii plimba de la Ana la Caiafa, ii pun sa depuna cereri si sa astepte raspunsuri, fara speranta de rezolvare.

Sigur ca sunt tot felul de nebuni procesomani si audientomani care deranjeaza. Dar nu toti clujenii sunt asa.

Acum 7 luni scriam un text – Emil Funar – in care ma indoiam serios ca e un lucru bun ca Boc sa castige al 3-lea mandat de primar la Cluj-Napoca.

In cel de-al treilea mandat, Funar a sugrumat Clujul cu orgoliile sale.

In cel de-al treilea mandat, Boc, acum slab si rece, pare ca nu mai are rabdare de nimic. Nici macar nu mai are chef sa isi aduca aminte de lectia de deschidere pe care Emil cel gras si jovial o oferea comunitatii acum 8 ani.

De ce s-a indepartat Emil Boc de clujeni, de stilul sau cald si popular de a fi alaturi de oameni?

Nu cred ca e bine pusa intrebarea, cred ca nici macar o intrebare nu trebuie pusa, ci trebuie rostita constatarea: Emil s-a indepartat de sine insusi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
UMILĂ OPINIE Editorial

Burlescul fotbalului românesc

Adică despre grotescul situaţiei de a face sport cu cocalari, bişniţari şi săgeţi cu muci […]

Recomandările redacției
TOP CITITE