Din oras

De ce nu sunt finalizate trotuarele in oras: "E o munca migaloasa"

„E o munca migaloasa”, e explicatia Primariei Cluj-Napoca pentru lucrarile lasate de izbeliste de cateva saptamani. Desi munca la strazile aflate in reconstructie in ultimele luni e aproape finalizata, trotuarele sunt inca in santier, iar muncitorii lucreaza la ele cateva zile pe luna. 

Cu toate ca lucrarile la carosabil, pe cele mai multe dintre santierele deschise anul acesta, au fost de mult incheiate,  trotuarele sunt, in continuare, impracticabile. Muncitorii au disparut demult, iar piatra sta in cutii, la marginea drumului. Pana si utilajele sunt abandonate cateva saptamani pe luna. Asta se intampla pe strazile Motilor, Horea si Baritiu.

„E o munca migaloasa”, raspund reprezentantii municipalitatii la intrebarea „De ce dureaza atat de mult sa fie finalizate trotuarele?”. 

Acestia sustin ca lucrarile sunt in continuare in conformitate cu programul anuntat. Pana la finalul acestui an, constructorii mai ai timp sa finalizeze strazile aflate in santier, dupa care municipalitatea nu se va mai putea baza pe banii europeni pentru a incheia lucrarile. 

Au mai ramas doua saptamani pana cand lucrarile pe fonduri europene ce au dat peste cap in acest an tot orasul trebuie finalizate. Cu toate acestea, pe santierele din oras muncitorii de la Viarom si Kiat nu sunt de gasit la aceasta ora. 

Primarul Emil Boc a anuntat in repetate randuri ca in cazul in care nu vor fi finalizate la termen proiectele finantate din fonduri europene firmele responsabile vor fi aspru sanctionate. Ramane de vazut daca data de 29 decembrie va fi respectata pentru finalizarea si receptionarea lucrarilor. In caz contrar clujenii risca sa plateasca din propriul buzunar pentru proasta gestionare a santierelor ce au dat peste cap traficul in Cluj-Napoca in acest an. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *