Cooltura

De ce nu face regizorul Misirianțu sex? Fiindcă face cu Dudu Isabel ceva ce nu s-a mai făcut!

Scris de 1,461

Pentru cei ce iubesc muzica rock, dar și pentru cei ce o urăsc, chiar și pentru cei pe care-i lasă rece, Marilyn Manson Superstar, ultimul show de geniu din Diesel, marca Sorin Misirianțu, e o delectare a tuturor simțurilor trupului și sufletului.

Spectacolul, în interpretarea lui Dudu Isabel, o voce ”crystal clear”, e curat catharsis de la un capăt la altul, fără vreo ingerință murdară de stângăcie teatrală, regizorală, interpretativă sau muzicală. În fața spectatorului se dezlănțuie metamorfozată în Dudu Isabel întreaga personalitate și voce a lui Manson, cu melodiile sale clasice, cu sonorități – și nu exagerez – aidoma originalului.

Show-ul e o biografie romanțată cumva teatral a celebrului rocker, e 90% cântec și 10% povești, rostite uneori în engleză, alteori în cea mai neaoșă limbă românească de la Cluj. Nu lipsesc nici inflexiunile ardelenești, nici înjurăturile ce condimentează spectacolul cu o notă suplimentară de umor de limbaj, peste umorul deja existent al replicilor.

Luată ca piesă de teatru, reprezentația e una profundă, plină de filosofie de viață, încheindu-se prin proclamarea unor valori universale, precum credința și, mai presus de toate, iubirea.

Chiar dacă nu ești un împătimit de muzică, iar fenomenul muzical te atinge doar arbitrar în taxi sau atunci când cânți sub duș, acest spectacol are toate șansele să te facă să iubești rockul, să te transforme într-un fan Manson și Dudu Isabel. O voce mai clară, mai puternică, mai pasională, mai pătrunzătoare, mai răscolitoare, decât cea a interpretului lui Manson, mai rar îți e dat să auzi și de acum eu sigur o să-i urmăresc și o să-i frecventez concertele, și-n plus voi revedea acest spectacol ce merită cu siguranță savurat ori de câte ori ai ocazia.

Marilyn Manson Superstar e un teatru-rock-biografie de geniu, cu care regizorul Misirianțu de data asta a reușit să se depășească pe sine, printr-un show ce a marcat și 5 ani de Teatru de Club Diesel, un spațiu viu din inima Clujului, ce palpită mereu plin de spectacole ce nu înșală spectatorul.

Marilyn Manson Superstar e un reper rock, teatral, cultural, afectiv, pe harta sufletească a orașului, un spectacol ce merită pus în ramă, admirat și luat de exemplu. Iar deasupra acestui minunat tablou artistic ar trebui scris cu litere mari, îngroșate: 17 martie 2015 – Marilyn Manson Superstar – Spectacol-exemplu de câștigat admirația și respectul spectatorilor.

Închei printr-un Q&A ce pare o glumă, însă nu e, fiind doar purul adevăr: “Q: De ce nu fac regizorii români sex? A: Fiindcă s-a mai făcut.”

Într-o altă ordine de idei, pentru că gluma-adevăr are tâlcul ei, regizorul Misirianțu nu face sex teatral, nu fiindcă s-a mai făcut, ci pentru că face în schimb show adevărat. Iar ce a făcut cu Dudu Isabel, chiar nu s-a mai făcut!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Eveniment
  Facturi în rate la energie pentru români. Care sunt condițiile
 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 22 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE