Cooltura

De ce nu face regizorul Misirianțu sex? Fiindcă face cu Dudu Isabel ceva ce nu s-a mai făcut!

Scris de 1,461

Pentru cei ce iubesc muzica rock, dar și pentru cei ce o urăsc, chiar și pentru cei pe care-i lasă rece, Marilyn Manson Superstar, ultimul show de geniu din Diesel, marca Sorin Misirianțu, e o delectare a tuturor simțurilor trupului și sufletului.

Spectacolul, în interpretarea lui Dudu Isabel, o voce ”crystal clear”, e curat catharsis de la un capăt la altul, fără vreo ingerință murdară de stângăcie teatrală, regizorală, interpretativă sau muzicală. În fața spectatorului se dezlănțuie metamorfozată în Dudu Isabel întreaga personalitate și voce a lui Manson, cu melodiile sale clasice, cu sonorități – și nu exagerez – aidoma originalului.

Show-ul e o biografie romanțată cumva teatral a celebrului rocker, e 90% cântec și 10% povești, rostite uneori în engleză, alteori în cea mai neaoșă limbă românească de la Cluj. Nu lipsesc nici inflexiunile ardelenești, nici înjurăturile ce condimentează spectacolul cu o notă suplimentară de umor de limbaj, peste umorul deja existent al replicilor.

Luată ca piesă de teatru, reprezentația e una profundă, plină de filosofie de viață, încheindu-se prin proclamarea unor valori universale, precum credința și, mai presus de toate, iubirea.

Chiar dacă nu ești un împătimit de muzică, iar fenomenul muzical te atinge doar arbitrar în taxi sau atunci când cânți sub duș, acest spectacol are toate șansele să te facă să iubești rockul, să te transforme într-un fan Manson și Dudu Isabel. O voce mai clară, mai puternică, mai pasională, mai pătrunzătoare, mai răscolitoare, decât cea a interpretului lui Manson, mai rar îți e dat să auzi și de acum eu sigur o să-i urmăresc și o să-i frecventez concertele, și-n plus voi revedea acest spectacol ce merită cu siguranță savurat ori de câte ori ai ocazia.

Marilyn Manson Superstar e un teatru-rock-biografie de geniu, cu care regizorul Misirianțu de data asta a reușit să se depășească pe sine, printr-un show ce a marcat și 5 ani de Teatru de Club Diesel, un spațiu viu din inima Clujului, ce palpită mereu plin de spectacole ce nu înșală spectatorul.

Marilyn Manson Superstar e un reper rock, teatral, cultural, afectiv, pe harta sufletească a orașului, un spectacol ce merită pus în ramă, admirat și luat de exemplu. Iar deasupra acestui minunat tablou artistic ar trebui scris cu litere mari, îngroșate: 17 martie 2015 – Marilyn Manson Superstar – Spectacol-exemplu de câștigat admirația și respectul spectatorilor.

Închei printr-un Q&A ce pare o glumă, însă nu e, fiind doar purul adevăr: “Q: De ce nu fac regizorii români sex? A: Fiindcă s-a mai făcut.”

Într-o altă ordine de idei, pentru că gluma-adevăr are tâlcul ei, regizorul Misirianțu nu face sex teatral, nu fiindcă s-a mai făcut, ci pentru că face în schimb show adevărat. Iar ce a făcut cu Dudu Isabel, chiar nu s-a mai făcut!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE