Din oras

De ce intarzie autobuzele in Floresti, chiar si atunci cand traficul nu e aglomerat?

Scris de 690

Un sens giratoriu temporar amplasat de Primaria Cluj-Napoca la intersectia strazilor Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri ingreuneaza deplasarea mijloacelor de transport in comun care fac legatura intre centrul orasului si comuna Floresti. Spatiul mic lasat de municipalitatea clujeana si indolenta soferilor care parcheaza in sensul giratoriu determina intarzieri repetate ale curselor pentru ca soferii autobuzelor trebuie sa coboare pentru a “remodela” intersectia. 

Un sofer al CTP a fost surprins in cursul diminetii de ieri in timp ce a coborat de la volanul autobuzului pe care il conducea pentru a muta gradenele ce formeaza sensul giratoriu de la intersectia strazilor Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri. Motivul gestului angajatului CTP a fost ca masina pe care o conducea nu avea spatiu suficient pentru a trece prin intersectie din cauza masinilor parcate pe trotuar chiar in sensul giratoriu. Dupa cateva minute bune in care respectivul sofer a analizat spatiul necesar, acesta a mutat gradenele de plastic, iar in urma actiunii sale sensul giratoriu a devenit patrat. Filmul actiunii, realizat de un calator aflat in mijlocul de transport blocat in intersectie a fost postat pe internet.

Directorul Liviu Neag a afirmat ca in urma unor sedinte ale comisiei de circulatie din cadrul CTP se va analiza problema pentru a se gasi o solutie, astfel incat sa nu mai existe situatii in care soferii CTP sa fie obligati sa coboare pentru a reamenaja sensul giratoriu in cauza.

“Probail ca au fost situatii in care soferii CTP nu au putut trece de masinile parcate in acel sens giratoriu si au fost nevoiti sa reamplaseze gradenele de plastic, insa nu au ajuns sesizari la noi, la conducere, ceea ce inseamna s-au descurcat la fata locului. Vom analiza in cadrul comisiei de circulatie si vom gasi in cel mai scurt timp solutii pentru a nu mai exista neplaceri calatorilor”, a afirmat directorul CTP, Liviu Neag.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat pentru Ziar de Cluj ca sensul giratoriu de la intersectia celor doua strazi este deocamdata unul temporar si ca acesta a fost amplasat in luna iulie cu scopul de a fluidiza traficul.

“Sensul giratoriu de la intersectia dintre  Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri a fost amplasat cu caracter temporar pentru a fluidiza traficul ca urmare a lucrarilor de refacere a tramei stradale de pe Calea Motilor. Posibilitatea ca acel sens giratoriu sa ramana permanent se va analiza impreuna cu reprezentatii politiei”, au declarat reprezentantii biroului mass media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 3 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 5 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 5 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 6 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 9 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 24 hours In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE