Justitie

De ce a fost confiscat BMW-ul de 90.000 de euro, raportat furat în SUA? Proprietarul are la activ încă două DOSARE PENALE interesante

Scris de 932

Cei de la IPJ Cluj au transmis ieri o informare oficială cu privire la confiscarea unui BMW în valoare de 90.000 de euro, acțiune demarată de către polițiștii de la Huedin care au descoperit că autoturismul era raportat ca fiind furat în SUA. Ulterior, tânăra care se afla la volanul mașinii în timp ce era oprită de anchetatori a ieșit în presă cu informații și argumente cum că este proprietar cu acte în regulă și că ar dori să semnaleze un abuz, autoturismul nefiind în realitate furat. 

Ziar de Cluj a stat e vorbă că surse apropiate anchetei, care ne-au confirmat motivele din spatele confiscării. În principal și conform procedurii, mașina era raportată prin INTERPOL – motiv pentru care a fost confiscată. Maria Ramona Plosca, tânăra care conducea mașina în momentul în care a fost oprită de polițiști NU este proprietarul, ci concubina proprietarului: recidivistul Șanta Ciprian Cătălin din Sălaj, care este trimis în prezent în judecată după ce a fost surprins la volanul unui autoturism cu un permis de conducere fals, din SERBIA. 

Oficial, Șanta este suspectul principal în acest dosar în care se fac cercetări pentru a afla dacă acesta face parte dintr-o rețea infracțională. De ce? Pentru că pe lângă episodul cu permisul fals din Serbia (p.s. Citește și: Ultima fiță la Huedin. Bogații precum Ioan Florea, patronul pensiunii și a șaormăriei din centrul orașului, conduc cu permise de SLOVACIA, preschimbate în Ungaria), Ciprian Cătălin Șanta este trimis în judecată și pentru înșelăciune, una dintre părțile vătămate fiind un cetățean spaniol.

 

„În cauza privind autovehiculul indisponibilizat, precizăm faptul că din verificările polițiștilor din cadrul Poliției orașului Huedin a reieșit faptul că proprietarul autoturismului este un bărbat de 42 de ani, din județul Sălaj, acesta fiind pasager în autovehicul în momentul opririi sale în seara de 10 decembrie a.c.

Autovehiculul a fost ridicat în vederea confiscării în baza unei semnalări INTERPOL prin care acesta figura a fi sustras de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Față de acesta, cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, având calitatea de suspect”, arată cei de la IPJ Cluj.

 

Sursele Ziar de Cluj susțin că Șanta a fost anterior și încarcerat în Spania. În dosarul de înșelaciune, meținonat mai sus, acesta este cercetat pentru alte două infracțiuni: abuz de încredere (n.red. însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia) și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În baza art. 346 alin. (1) C.proc.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1758/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău din data de 26.02.2021, privind pe inculpatul Ş C C, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii faţă de inculpatul Ş C C, ……., pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, prev. de art.238 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, înşelăciune în formă continuată, prev. de art.244 alin.1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin. 1 şi art.41 alin. 1 Cod penal (două acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art.322 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, totul cu aplicarea art.38 alin.1 Cod penal”, se arată în soluția dată de Judecătoria Zalău în etapa camerei preliminare. 

Culmea, în presă a ieșit cu declarații doar concubina sa, Maria Ramona Plosca, tocmai pentru a nu se face legătura cu adevăratul ”proprietar” al BMW-ului, despre care sursele judiciare susțin că:„are șapte pagini de cazier, ocupația lui principală fiind transportul de bunuri furate”. ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 6 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE