Din oras

De-a râsu’- plânsu’: Un clujean este revoltat că a fost trimis să depună o cerere la departamentul DECESE, deși el este VIU

Un clujean care a dorit să depună o cerere pentru a beneficia de diploma de aur la aniversarea a 50 de ani de căsnicie a fost îndrumat spre comapertimentul Decese din cadrul Serviciului de Stare civilă, situație care l-a nemulțumit extrem de tare. Acesta consideră că este o bătaie de joc ca el, viu fiind, să fie trimis la compartimentul Decese.

„În data de 20 mai m-am prezentat la Primăria Cluj-Napoca pentru a depune cerere în vederea obținerii Diplomei de aur. Am fost îndrumat la Registratură. Mi s-a spus că dacă insist să depun acolo cererea, trebuie să specific, sub semnătură că în cazul în care nu va ajunge cererea unde trebuie, nu voi face reclamație. De aici am fost trimis la Starea civilă unde erau trei ghișee: Căsătorii, Nașteri, Decese și un ghișeu pentru cei veniți din străînătate. M-am adresat ghișeului Căsătorii dar am fost trimis la ghișeul Decese! Mi se pare bătaie de joc că pentru un asemenea eveniment să depun cerere la Decese atâta timp cât eu sunt viu. Este lipsă de respect pentru vârsta mea. Acum ar mai lipsi să rămân fără pensie, din neglijența cuiva care mă va declara decedat. De ce nu se putea depune la căsătorii, de exemplu? Va bateți joc de oamenii în vârstă trimițîndu-i să pună o astfel de cerere la ghisul Decese! Mi s-au cerut acte care în cerere nu sunt specificate.Cei care lucrează acolo nu știu conținutul propriilor acte?, se revoltă clujeanul.

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca acordă în fiecare an un premiu în sumă netă de 1.000  lei de la bugetul local și o diplomă de fidelitate cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca i-a transmis clujeanului supărat că solicitarea dânsului poate fi inregistrata la oricare dintre ghiseele Serviciului de Stare civila, iar pentru operativitate au fost redirecționat catre un alt ghișeu.