In vizor

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj despre decizia Wizz Air de a renunța la cursa Cluj-București: “Nu consideram ca este o pierdere semnificativa”

Din 27 octombrie, cursa Wizz Air Cluj-Napoca-București va fi eliminată. Ruta a fost inaugurată în 22 iulie 2016, cu 6 zboruri saptamanale, apoi a crescut la 10 zboruri saptamanale. Pana in 26 octombrie, pe aceasta ruta sunt 6 zboruri saptamanale.

Conducerea Aeroportului International Avram Iancu Cluj-Napoca considera ca nu este o pierdere semnificativa si ii asigura pe calatori ca se negociaza cu alte companii pentru aceasta ruta. Astfel de miscari in industria aviatiei sunt normale. 

“Ne pare rau ca Wizz Air nu va continua pe destinatia Bucuresti incepand cu programul de iarna dar suntem convinsi ca nu vor fi afectati pasagerii intrucat avem doua companii pe aceasta destinatie, Tarom si Blue Air, vom discuta cu cele doua companii o posibilitate de a suplimenta capacitatea si frecventele. Suntem in discutii si cu alte companii pe aceasta destinatie. In industria aviatiei este o dinamica foarte mare, sunt companii care vor intra, vor iesi, destinatii la care se va renunta, se vor relua. De exemplu, Blue Air a renuntat la Birmingham si Liverpool si aceste doua destinatii de la sfarsitul anului vor fi preluate de Wizz Air. Speram ca Wizz Air sa reia aceste zboruri pe viitor, dar nu consideram ca este o pierdere semnificativa, desi am fi vrut sa ramana. Speram ca prin discutiile cu Blue Air, Tarom si alte companii sa suplimentam capacitatea si frecventa”, a declarat, pentru NCN, David Ciceo, directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj-Napoca.

Conducerea companiei Wizz Air susține că această rută nu a “funcționat potrivit așteptărilor”.

”Ca o practică normală în industria aviatică, frecvențele de zbor se modifică în funcție de sezon și de performanța rutelor. Wizz Air monitorizează în mod constant performanțele rutelor sale pentru a permite celor mai populare servicii să aibă cele mai mici prețuri posibile. Cursa internă Wizz Air de la București la Cluj-Napoca va fi întreruptă după data de 26 octombrie 2018, deoarece nu a funcționat potrivit așteptărilor noastre și, prin urmare, rețeaua Wizz din România trebuie optimizată. Capacitatea suplimentară va fi alocată altor rute în perioada următoare, deoarece evaluăm mereu noi oportunități care pot răspunde cel mai bine nevoilor clienților noștri. Pasagerii afectați de această decizie vor fi informați și li se oferă posibilitatea reprogramării gratuite pe zborurile alternative Wizz, rambursarea integrală a biletelor plătite sau li se oferă 120% credit din rezervarea originală în contul Wizz”, au declarat reprezentanții companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *