In vizor

Daţi-vă demisia, doamnă ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea! Din milă

„Din milă!” – așa explică funcționara Direcției de Sănătate Publică București faptul că i-a eliberat codul de parafă italianului cu opt clase, în baza căruia acesta a operat la mai multe clinici private din România. Declarația a fost făcută, cu seninătate, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Faptul că a tras concluzia, după atâţia ani părtaşă la aces sistem de Sănătate corupt şi bolnav, că „în acest caz este vorba, cu siguranță, și despre corupție”, ne întăreşte convingerea că, în cazul ei, este vorba despre indolenţă.

Mai mult, întrebată dacă italianul a operat efectiv, Pintea a declarat, la fel de senină, că există mărturii că a făcut acest lucru și că, „Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate că e un talent nativ”. „Talentul nativ” nu ştia să se spele pe mâini înainte de operaţie, madam – deci, singurul său talent nativ, comun, de altfel, multor impostori din acest oropsit sistem de Sănătate, era să infecteze câmpul opeartor. Bine că n-a omorât pe nimeni!

Dar, DEMISIA, doamnă, e momentul să ne părăsiţi, să lăsaţi alt funcţionar de partid şi de stat, poate mai incompetent şi mai indolent decât dumneavoastră să vă ia locul! Deja sunteţi un talent „naiv” – pe acest talent al dumneavoastră se dezvoltă, la fel de dezinvolt, toate mizeriile din sistem. Nu aţi făcut nimic pentru a produce o schimbare de când aţi venit. Doar aţi dat din gură şi aţi promis.

Eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut de către italian pentru a obține drept de liberă practică în România. Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă, la Colegiul Medicilor, a fost sărită. Matteo Politi a avut grijă însă să își facă o asigurare de malpraxis.

„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis, românească. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță. Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie cu o clinică privată și a obținut în februarie o poliță de malpraxis”, a afirmat Pintea.

Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a răspuns că „instituțiile statului”.

„Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic ar fi trebuit să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului, o direcție de sănătate publică, un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private, care au privit superficial, și privesc în continuare superficial unele aspecte, și aici nu mă refer la toate instituțiile private, pentru că sunt și oameni serioși pe lumea aceasta”, a adăugat ministrul Sănătății.

Deci, ca parte a instituţiilor statului, faceţi-vă un bine, faceţi-ne un bine şi părăsiţi-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *