Sanatate

Date la zi despre cazurile de coronavirus: 45 de persoane din Cluj-Napoca sunt infectate

La această oră, potrivit datelor oficiale sunt 210 persoane diagnosticate cu coronavirus din județul Cluj și județele limitrofe. Din cele 210 persoane, 170 sunt din județul Cluj, din care 45 sunt din Cluj-Napoca, 34 de persoane din Dej, iar restul din alte localități. Datele au fost prezentate astăzi de către primarul Emil Boc.

Deocamdată nu s-a ajuns la vârful cazurilor astfel încât să putem vorbi despre o începere a scăderii cazurilor. Specialiștii estimează că acest lucru se poate întâmpla în aproximativ o săptămână.

„Situația este sub control, știm ce avem de făcut toți, prefectul, autoritățile, mediul de afaceri, organizațiile nonprofit. Începând cu data de 15 aprilie observăm că a avut o creștere lentă a numărului de cazuri. Din nefericire, trendul este ușor crescător, nu s-a ajuns la o scădere, dar mai durează cel puțin o săptămână până când se va ajunge la o scădere a cazurilor. Situația este sub control și le mulțumesc clujenilor pentru responsabilitate și îi rog să respecte în continuare recomandările”, a declarat Boc.

În județul Cluj, până la această oră avem 112 vindecați, din care 67 din Cluj și restul din alte județe. Trendul este crescător și aici dar în sensul bun al cuvântului.

În ceea ce privește decesele, potrivit ultimelor date, în județ au fost înregistrate 9 decese, din care 5 din județ și 4 din afară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *