Jos palaria

Dar din dar: Misionarii lui Padre Pio vor să aducă bucuria în casele celor necăjiţi

Asociaţia „Misionarii Lui Padre Pio” lansează campania „Să dăruim bucurie şi lumină pentru un Crăciun Fericit!”. Ca în fiecare an, voluntarii asociaţiei s-au mobilizat din timp pentru a aduce bucurie în sufletele cât mai multor nevoiaşi pe care îi ajută.

„Întrucât ne aflăm deja în timpul Postului Crăciunului şi începem să numărăm zilele până la marea sărbătoare a Naşterii Domnului, cu mare bucurie şi speranţa, gândul nostru se îndreaptă încă o dată spre acele familii unde este mai mare şi mai multă nevoie, ca spiritul Crăciunului să fie adus în case şi în suflete! De aceea, Asociaţia „Misionarii lui Padre Pio” lansează în această seară o nouă campanie caritabilă intitulată „Să dăruim bucurie şi lumină pentru un Crăciun Fericit!”, având că simplu scop să ducem bucuria şi spiritul sărbătorile în cât mai suflete greu încercate şi întristate, cu mai multe acţiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvântat!”, scriu voluntarii pe pagina asociaţiei.

Iată, în mare, despre ce proiecte este vorba:

1. ” Pentru un suflet de copil” – ne propunem prin această acţiune să dăruim mai multe pachete cu dulciuri, jucării, fructe, rechizite, căciuli, fulare, mănuşi sau ciorapi, cu ocazia Sfântului Nicolae!
Acţiunea se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 decembrie, când vom vizita câteva centre de plasament pentru copii orfani şi mai multe familii, pe care le avem în grijă şi pentru care dorim să aducem o bucurie în sufletele copilaşilor, cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor!
În acest sens, zilnic, la sediul nostru din str. Traian Moşoiu, nr. 14/4, între orele 10-16, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igienă, jucării, rechizite, căciuli, fulare, mănuşi sau ciorapi (produse noi), daruri cu care sperăm să reuşim să facem cca. 50 de pachete pentru cei mici, care aşteaptă cu nerăbdare venirea lui Moş Nicolae !

2. „Să facem împreună sărbătoare”: Târg caritabil de Crăciun: ne propunem ca în preajma sărbătorilor, să organizăm un târg caritabil, cu produse de sezon, care se va desfăşura în incinta Galeriei Urbino Art Studio, în vederea susţinerii acţiunilor caritabile, pe care intenţionăm să le desfăşurăm în această campanie, toate fondurile adunate în urma acestui târg urmând a fi direcţionate către aceste acţiuni! Vom reveni cu mai multe detalii, la momentul oportun.

3. „Lângă geamul unde lampa nu se aprinde…” – ne propunem ca şi în ceilalţi ani, împreună cu surorile din Congregaţia Sfântului Vasile cel Mare (Surorile Baziliene) din Cluj-Napoca, să vizităm mai multe localităţi din mediul rural, înainte de sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou şi să oferim pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahăr, orez, făină, mălai, paste, conserve, dulciuri, etc.) şi haine, unor familii cu o situaţie materială precară şi care sunt uitate de lume şi de cei din jur, dar nu şi de Bunul Dumnezeu, ocazie cu care ne dorim să le putem aduce un pic din bucuria specifică acestor sărbători!

4. „Am plecat să colindăm…” – ne propunem înainte cu câteva zile de sărbătoarea Crăciunului, să oferim oamenilor de la Centrele de Găzduire Temporară din Cluj-Napoca, o seară de colinde tradiţionale, prin care să le vestim tuturor, Naşterea Domnului Cristos, cu cântul şi dăruirea noastră.
În acest sens, la Centrul de Găzduire Temporară din str. Oaşului, vom împodobi un brad şi vom colinda pe toţi cei ce locuiesc acolo! Acelaşi lucru ne propunem să-l facem şi la Centrul Social de Urgenţă din Str. Dragoş Vodă. Vom avea nevoie de globuri, beteală, instalaţii luminoase şi orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum şi de disponibilite din partea celor care doresc să participe la această acţiune, într-o seară pe care o vom anunţa ulterior, cât şi să se organizeze şi să cânte colinde pentru aceşti bieţi oameni, greu încercaţi!

Vom dărui fiecărui beneficiar, dar şi colindătorilor, cozonac, ceai cald şi fructe!
Data serii de colindat, va fi anunţată ulterior !

5. „Adoptă o familie de Crăciun” – în această perioada de post, până în preajma Crăciunului, vom prezenta, rând pe rând, toate familiile pe care le avem în grijă în mod constant, în speranţa că vom găsi cât mai multe persoane binevoitoare, care vor dori să fie trimişii Moşului pentru câte o familie, reuşind astfel să asigurăm cele necesare pentru masa de sărbători şi pentru cadourile celor mici, care aşteaptă venirea lui Moş Crăciun !

6. „Cristos în mijlocul nostru” – Prin această acţiune, ultima din această campanie dedicată sărbătorilor de iarnă, ne propunem ca în a 2-a şi a 3-a zi de Crăciun, să oferim câte o masă cu bucate tradiţionale de sărbătoare (sarmale, friptură, prăjituri şi alte bunătăţi) din ceea ce fiecare dintre noi, vom pregăti în familiile noastre pentru zilele de sărbătoare, oamenilor găzduiţi la Centrul de Găzduire Temporară din str. Oaşului şi respectiv, celor de la Centrul Social de Urgenţă din str. D. Vodă!
De aceea, toţi cei dispuşi să oferiţi o mână de ajutor în acest sens, sunteţi invitaţi să pregătiţi la masă de Crăciun, câteva porţii de mâncare în plus, pe care să le oferim acestor fraţi şi surori ai noştri, făcând astfel că lumina şi bucuria Naşterii Mântuitorului Cristos, să coboare şi în sufletele lor!

Fiecare acţiune va fi prezentată în detaliu, în zilele care urmează!

Pentru detalii şi orice informaţii despre aceste acţiuni, Misionarii lui Padre Pio vă stau la dispoziţie la nr. de tel. 0745.014.518 / 0767.520.594 sau la sediul din str. Traian Moşoiu, nr. 14, zilnic între orele 10 -16.

Pentru dăruire, ne scoatem pălăriile în faţă tuturor celor care îşi rup din timpul, din banii lor, pentru a le oferi şi altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *