In vizor

Daniel Morar, dezvăluiri cu iz penal: Cum s-a implicat SRI direct în alegerile de la Curtea Constituțională

Întotdeauna va rămâne valabilă întrebarea: CINE ÎI VEGHEAZĂ PE CEI CARE NE SUPRAVEGHEAZĂ? Totul se învârte într-un cerc vicios, că pterea corupe, iar puterea absolută, corupe absolut. Iar ”serviciile” din România au fost lăsate să-și facă de cap, cu o Comisie de Control a SRI în Parlamentul României, fie infiltrată, fie coruptă deja. Fostul judecător al Curții Constituționale, Daniel Morar, face o serie de dezvăluiri care ar putea provoca cutremur în lumea politică. Morar susține că SRI s-a implicat direct pentru susținerea Liviei Stanciu, în cursa pentru șefia Curții Constituționale. De asemenea, SPP-ul s-a implicat pentru a nu câștiga Valer Dorneanu.

  • Daniel Morar a explicat că el dorea să-l voteze drept președinte al CCR pe judecătorul Petre Lăzăroiu, dar că acesta a refuzat să candideze. Ulterior, Lăzăroiu le-a dezvăluit colegilor că a fost sunat ”de eminențele din SRI să nu candideze”.

”Mă aflam împreună cu el în biroul Monei Pivniceru, după o altă reprezentație acuzatoare a Liviei Stanciu, din plenul Curții, iar colegul meu (n.r. – judecătorul Petre Lăzăroiu), obosit și iritat, ne-a spus că îi pare rău că a votat-o atunci, a făcut-o pentru că fusese sunat expres de conducerea SRI, care i-a cerut să o sprijine pentru președinția Curții”. „Era o informație nouă, o auzeam pentru prima oară”, adaugă Morar.

De asemenea, cei de la SPP făceau presiuni la judecătorii CCR să nu-l aleagă pe Valer Dorneanu.

Daniel Morar istorisește că ”un colonel al Serviciului de Protecție și Pază, care era de ani buni aghiotantul președinților Curții, mă abordase în perioada premergătoare alegerilor să-mi spună că trebuie făcute demersuri pentru ca Valer Dorneanu să nu ocupe această funcție”.