In vizor

Daniel David, rector UBB, în cazul Lucian Bode: „Ne vom adresa Consiliului Naţional de Etică care poate să ia măsuri. (…) Nu este sigur că s-au identificat toate problemele din teză”. Bode contra-atacă „pe surse” în cel mai lamentabil mod

  • Dacă ministrul Bode şi Editura CA Publishing nu implementează ce a decis UBB, Universitatea se va adresa Consiliului Naţional de Etică care poate să ia măsuri împotriva tezei de doctorat a lui Lucian Bode
  • Rectorul UBB, Daniel David, a dezvăluit pe Aleph News şi abordarea Departamentului Juridic al Ministerului Educaţiei referitoare la prima sesizare pe care Universitatea a făcut-o la CNATDCU, în cazul Bode
  • Interviul cu Daniel David, rectorul UBB, va fi difuzat duminică, de la 21.55, pe Aleph News, în emisiunea OFF/OnTheRecord

„Spre CNATDCU nu mai putem merge, că ni s-a spus de la prima sesizare că
nu avem ce face şi noi aşteptăm, cred că s-a dat un termen de câteva săptămâni, în care dacă domnul Bode şi editura nu implementează ceea ce a spus Comisia de Etică, ne vom adresa Consiliului Naţional de Etică care poate să ia măsuri, dincolo de ce a făcut UBB. UBB a putut sugera retragerea lucrării, corecturile necesare, Consiliul de Etică poate să impună acest lucru. Noi am putut sugera. De aici a venit această diferenţă. Eu vă spun că şi acum, nu vreau să…şi nu vorbesc doar despre această teză, şi acum nu este sigur, chiar după investigaţiile făcute de doamna Şercan sau alţii, că s-au identificat toate problemele din teză. Fiindcă repet: o comisie de etică lucrează pe sesizările primite şi pe softurile anti-plagiat nu într-o logică de instanţă sau de procuror. Asta este diferenţa şi asta a fost neînţelegerea din spaţiul public”, a declarat rectorul UBB, Daniel David, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Imediat, pe ştiri scurse pe surese, apare materialul: Caracatița formată pentru a-l scoate vinovat pe Bode. Interesele cui le servește rectorul UBB Daniel David? Bă, dar nu vă e jenă să apăraţi un hoţ intelectual?

(citiţi cu multă lămâie)

„De ceva vreme în spațiul public, într-o anumită bulă a internetului, pare că nu mai există război la graniță, nu mai există inflație, tot ce contează e să îl scoată vinovat pe ministrul Lucian Bode și să îl demită.

Din cine e format grupul acesta și care sunt legăturile dintre ei vă arătăm chiar astăzi. Pentru că se pare că s-a format o adevărată caracatiță.

  • Tot demersul a început de la USR care, într-o mișcare de imagine, s-a dus să transcrie de mână teza de doctorat a lui Lucian Bode, mișcare de noaptea-minții, din moment ce teză care era deja publică.
  • După care, concomitent, de parcă se vorbiseră, jurnalista Emilia Șercan a început tot mai des să facă postări și ,,dezvăluiri” despre teza de doctorat a lui Bode.
  • UBB, în câteva reacții fulger, de parcă le aveau pregătite, au început să iasă public și să spună că reanalizează teza lui Bode (teză pe care ei au certificat-o ca fiind autentică în 2018!). Prima oară ne-au zis că plagiatul e de doar 3%, iar a doua oară au dat un verdict foarte vag, din care fiecare parte a înțeles ce a vrut.
  • Și, tot de parcă totul ar fi o campanie foarte atent planificată, asociația VeDem Just face la câteva zile plângere penală împotriva lui Lucian Bode. Asociația VeDem Just este fondată de judecătorul exclus din magistratură, Cristi Dănileț.

Întâmplător sau nu, rectorul UBB, Daniel David, este cumva conectat cu toate entitățile de mai sus. Este cunoscută afinitatea sa pentru USR și acest lucru se poate observa din mai multe declarații ale sale din trecut.

De asemenea, rectorul UBB participă frecvent la evenimente împreună cu Cristi Dănileț, judecătorul exclus de trei ori din magistratură. Este oare Daniel David obiectiv și echidistant aici? Sau a cedat și el presiunilor la care au cedat și membrii comisiei de etică, după cum recunoștea chiar șeful comisiei?

Cristi Dănileț este același om care, DUPĂ ce a fost exclus deja din magistratură, a fost propunerea USR pentru Curtea Constituțională. Și așa se închide cercul.

Bonus: o altă figură foarte vocală în a face campanie negativă împotriva lui Bode este chiar polițistul-influencer Marian Godină. Ce legătură are Godină cu toți cei de mai sus? Ei bine, Emilia Șercan a fost nașa de botez a copilului său.”

PNL a intrat în capcana în care-şi apără hoţuş în timp ce strigă: „prindeţi hoţul”. Au să scadă în sondaje cu viteza luminii.