Din oras

Dan Tarcea a încercat să-i pună la punct pe taximetriști, fără succes. Răspuns fără echivoc: „Noi discutăm doar cu primarul Emil Boc”

Viceprimarul Dan Tarcea pare supărat pe taximetriști. Subalternul lui Emil Boc a încercat să-i pună la punct în cadrul unei emisiuni la radio, fără succes însă. 

„Am avut un dialog constructiv, nu consider că ne-am pus taximetriștii în cap. Taximetria e considerată mijloc de transport în comun, face parte din această flotă. E o alternativă la mașină, nu la transportul în comun. Un taximetru scoate din trafic 10 mașini pe zi, lucru absolut remarcabil. Începând cu 2021, toate mașinile vor fi dotate cu POS, din 2022 forma minimă de poluare acceptată va fi Euro 5. Aproape o schimbare de flotă a firmelor de taxi. Am fi vrut să o facem mai repede”, și-a început Tarcea discursul. 

Așadar, taximetria e considerată un fel de apendice al CTP, al Primăriei. N-ar trebui să fie, în acest caz, o problemă pentru Primărie să ofere și condiții taximetriștilor. Nimic mai fals. Dan Tarcea a explicat de ce NU au voie taximetrele pe banda de troleu și de ce NU au voie taximetrele să crească tariful: „Dacă avem 7 autobuze pe bandă și mai intră 10 taxiuri, se creează ambuteiaje. Ar fi complicat să lăsăm taximetrele pe banda de autobuz. Legat de tarife, ar trebui să aibă justificări reale. Astăzi la anumite intervale nu găsești mașină, înseamnă că fac sunt mulțumiți, că fac suficient de mulți bani și merg acasă. Uitați-vă la București, tariful e 1.79 lei pe kilometru!”.

Ziar de Cluj a luat legătura cu Ioan Pugna, unul dintre liderii Asociației Taximetriștilor Cluj, pentru a lămuri problema. Elegant, Pugna a refuzat să intre în polemici și s-a rezumat în a transmite un mesaj: „Noi am discutat direct cu domnul primar Emil Boc, nu mă interesează ce are de spus viceprimarul Dan Tarcea. Am urmărit și eu emisiunea, nu doresc să fac mai multe comentarii”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *