In vizor

Dan Tamas, directorul de la Protectia Copilului, acuzat ca a furat o plasma LG din institutie. Era televizorul orfanilor

I-au batut, i-au injurat, le-au furat mancarea, hainele si cadourile. Asta sustine nu numai copilul care a decis sa faca publice toate ororile la care a fost supus cat timp a locuit la Centrul de Primire a Copilului in Regim de Urgenta Gavroche pe vremea cand centrul era condus de Dan Tamas, actualul director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj. O spun si angajatii inca in functie la DGASPC Cluj. Astazi, Ziar de Cluj va prezinta un episod in care Tamas si-ar fi bagat mainile in lucrurile obtinute prin donatie de orfani facand „disparut” un televizor LG cu diagonala de 81 de centimetri.

„Ultimul furt la care am asistat a fost la cel cu televizorul. L-a primit Centrul, de Craciun, era mare si frumos, LG cu diagonala de 81 de centimetri. Domnul Tamas l-a dus la el in birou. Dupa aia a disparut”, spune tanarul care a decis sa faca publice toate furturile din institutia clujeana.

Iar spusele lui sunt confirmate de un angajat al DGASPC care, sub protectia anonimatului, ne-a spus cum s-a derulat totul:

„Asta a fost pentru mine cel mai mare soc: in urma cu cativa ani, copiii au primit o plasma prin donatie. Prima data, plasma a fost pusa in living, dar intr-o saptamana a disparut. A fost pusa in cutie, in biroul lui Tamas, dupa care a disparut iar. De data asta de tot. De atunci n-am mai vazut televizorul niciodata”, povesteste, sub protectia anonimatului un angajat al DGASPC Cluj.

 

Gura mincinosului adevar graieste

 

Azi, in materialul „Orfani BATUTI cu PALETA de Dan Tamas, seful Directiei de Protectie a Copilului Cluj. Copiii din Centru ii spun DICTATORUL”, Ziar de Cluj scria ca „va vom dezvalui ce lucru valoros a furat Tamas de la bietii orfani, cum se fura, in general, din institutie…”. Cateva ore mai tarziu, cand l-am sunat pe Dan Tamas sa-i cerem si dansului punctul de vedere vizavi de acuzatiile care i se aduc, acesta a inceput sa declare:

„Am vazut ca m-au acuzat ca am furat un televizor. In centru era un copil care avea un LG al lui, cumparat din banii lui, pentru ca el lucra si era student. Copilul si-a luat televizorul si a plecat cu el cand a parasit centrul”, ne-a spus Tamas grabit.

Curios este insa faptul ca Ziar de Cluj nu a publicat niciodata vreo informatie despre televizor, ci doar despre „un lucru valoros”. Iar directorul DGASPC s-a dat singur in gat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *