Din oras

Consiliul Judetean, cascadorii rasului partea a doua: Seplecan il inlocuieste pe Vakar Istvan la presedintia CJ Cluj

Un nou episod demn de cascadorii rasului s-a desfasurat in aceasta dupa-masa la sedinta Consiliului Judetean Cluj. Dupa ce s-au certat aproape doua ore daca sa infiinteze sau nu comisie de audit  sau sa apeleze la un audit extern pentru situatia de la Aeroportul International Avram Iancu Cluj, consilierii judeteni au dat din nou cu bata in balta. L-au revocat pe vicepresedintele Ioan Oleleu si l-au pus pe locul  ramas vacant pe Mihai Seplecan. Apoi Seplecan a fost votat de 19 colegi in functia de vicepresedinte cu atributii delegate de presedinte, functie ocupata pana acum de UDMR-istul Vakar Istvan.

Procesul verbal de revocare din functie a vicepresedintelui Ioan Oleleu a fost citit in plenul Consiliului de catre Ioan Petran. Din sala de sedinta lipsea insa vicepresedintele revocat Ioan Oleleu. Acest lucru  duce spre faptul ca nefiind prezent, Oleleu, poate invoca faptul ca  nu a fost instiintat de revocare. Procesul verbal al sedintei va fi redactat in cursul zilei de vineri, zi in care vicepresedintele Ioan Oleleu este plecat deja in concediu. 

Un alt factor care poate lovi de nulitate revocarea lui Ioan Oleleu si numirea lui Mihai Seplecan este faptul ca initiatorii proiectului au facut un amendament la proiectul de hotarare prin care au  suspendat vechea hotarare insa ua gresit numarul hotararii anterioare. Consilierii judeteni  si-au dat seama abia dupa ce au votat amendamentul, dupa ce au votat proiectul in ansamblu, si au mai facut un amendament prin consilierul PDL Calin Tuluc, moment in care hotararea poate fi lovita de nulitate.

Cu toate acestea consilierul PNL Mihai Seplecan a depus juramantul de  vicepresedinte. Votat cu un numar de 19 consilieri judeteni Mihai Seplecan mai  asteapta pentru a-si intra in drepturi momentul in care lui Oleleu ii va fi adus la cunostiinta procesul verbal de revocare din functia de vicepresedinte.

Ioan Oleleu a decis sa renunte la ziua de concediu anuntata si in cazul in care in cursul zilei de vineri actele pentru revocarea sa vor fi gata se va prezenta la birou sa semneze actele.

“Noi consilierii PSD ne-am retras din sala la hotararile care vizau demiterea mea si  votarea lui Seplecan. Astazi nu imi pot face o parere cu privire la deciziile luate in plenul consiliului. In cazul in care  vor fi gata actele, in cursul zilei de maine voi renunta la o zi de concediu si voi merge sa le semnez. Eu nu doresc sa blochez pe nimeni”, a declarat Ioan Oleleu.

Tot cu 19 voturi a fost ales Seplecan in locul lui Vakar Istvan, la sefia Consiliului Judetean. Proaspatul vicepresedinte cu atributii delegate de presedinte, Mihai Seplecan, este de parere ca interesul judetului trebuie pus mai presus de interesele politice.

“Am vorbit si cu Eugen Veres de la Bratner care mi-a promis ca daca ies eu presedinte nu va inchide groapa de gunoi. Important este ca astazi a fost  deblocata situatia de la Aeroportul Cluj. In continuare vreau sa dau dovada de maturitate politica si sa am un dialog in zilele urmatoare si cu colegii consilieri din PSD”, a declarat pentru Ziar de Cluj Mihai Seplecan.

La inceputul lunii iunie, Oleleu a mai fost revocat, iar in locul lui a fost votat Seplecan, dar prefectul a atacat Hotararea in contencios administrativ, astfel Oleleu a fost repus in functie.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *