In vizor

Dan Petrescu joacă din nou cartea plecării de la CFR Cluj: ”Am nevoie de o pauză”

Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal clujene CFR Cluj, s-a remarcat în ultimii ani nu doar prin titlurile câștigate și prin rezultatele foarte bune în meciurile europene, dar mai ales prin plecările și revenirile la echipa din Gruia. Petrescu a acceptat oferte bănoase din alte campionate, revenind apoi la CFR la timp pentru un nou titlu. 

Presa sportivă a susținut că ar exista un conflict între antrenorul Dan Petrescu și patronul echipei Neluțu Varga, cel din urmă fiind nemulțumit de faptul că Petrescu se plânge că nu are sufiecinți jucători, că nu s-au făcut investiții, dar Petrescu ar fi câștigat 2,5 milioane de euro în ultimii doi ani petrecuți la CFR Cluj. Antrenorul celor de la CFR Cluj chiar ar fi lăsat să se înțeleagă după partida de la Mediaș că își pregătește o nouă plecare din Gruia. Petrescu a revenit asupra declarației, susținând că a fost făcută la nervi, dar că într-adevăr ar avea nevoie de o pauză. Antrenorul clujenilor a ținut să precizeze că nu există niciun conflict între el și patronul Neluțu Varga.

”Era important să intervin și să vă spun că eu cu patronul nu m-am certat niciodată pentru că nu am avut de ce. El e patron, eu sunt antrenor, fiecare cu treaba lui. Să nu uităm că patronul a venit în Dubai după mine să mă ia înapoi la CFR Cluj. Dacă sunt divergențe, sunt între mine și cei de la club, că așa e într-o familie. Eu cu patronul nu m-am certat deloc.   După meciul cu Mediaș am fost foarte nervos la ce am văzut pe teren. În primul rând nu era echipa care trebuia să fie pe teren, nu am avut jucătorii pe care îi voiam. În al doilea rând modul în care am fost arbitrați, iar asta se întâmplă de foarte mult timp. Pe fondul nervilor am zis că am nevoie de o pauză. Și asta e realitatea. Eu chiar am nevoie de o pauză. E prima dată când zic asta de când sunt în fotbal pentru că s-au adunat prea multe. Cred că toată lumea și-ar dori ca CFR să nu mai câștige campionatul. Și această presiune pe noi m-a făcut să declar ce am declarat și nu regret pentru că asta e realitatea. Chiar am nevoie de o pauză. M-am gândit ca după meciul cu FC Argeș să îmi iau o pauză de cinci-șase zile și să mă gândesc ce e mai bine pentru mine. Am un contract încă un an jumate și sper să îl duc până la capăt. Sper ca după pauză să îmi încarc bateriile și să nu mai dau satisfacție celor care cred că fără mine CFR va fi mai slabă și să duc contractul până la final”, a declarat Dan Petrescu

Petrescu a ținut să precizeze că nu caută motive pentru a pleca de la CFR Cluj, că nu face scandal, iar faptul că ar câștiga foarte mulți bani nu este relevant, deoarece ar câștiga mai mulți bani în altă parte.

”S-a speculat în ziare că aș avea o ofertă din Rusia și vreau să plec. Dacă aș avea o ofertă din Rusia și vreau să plec patronul e primul care află. Ofertele nu lipsesc, suă telefonul mereu și cred că merit asta pentru că am făcut ceva în fotbalul românesc și european. S-a scris că eu câștig foarte mulți bani la CFR Cluj. Într-adevăr eu citesc foarte mulți bani la CFR Cluj, dar eu pierd bani stând la CFR. Nu sunt aici pentru bani. Dacă mă luam după ofertele pe care le aveam, câștigam mult mai mulți bani decât la CFR. În primul rând stau pentru performanță. Nu stau pentru bani cum se spune prin ziar, sau că dacă am altă ofertă eu vreau să plec făcând scandal. Eu nu fac scandal. Eu doar am cerut jucători și să fiu arbitrat corect”, a precizat Petrescu.

CFR Cluj a fost ținta unor alte atacuri, în presa națională apărând informații dezvăluite de Mitică Dragomir, potrivit cărora în spatele echipei s-ar afla Vasile Dâncu, Ponta și Maior care ar fi și încasat bani din drepturile de televiziune. 

„Eu am spus de mult lucrul asta, dar am fost contrat. Dancu, Ponta, Maior, ei sunt sefii la CFR Cluj. Ei au luat banii si din drepturile TV, precis. Daca se urmareste drumul banilor, ii ghiceste, la offshore-ul din Malta”, a declarat Mitică Dragomir.

Informația a fost susținută și de fostul internațional Prunea, acesta declarând: ””Dan Petrescu este sub presiune, probabil că patronul echipei, Vasile Dâncu, nu îi face lotul pe care îl vrea. E bine că Dan își spune problemele”.”

CFR Cluj va juca joi la Roma în grupele Europa League, iar Dan Petrescu nu are decât 14 jucători la dispoziție. Echipa are grave probleme de lot, acesta fiind decimat de accidentări și de cazurile de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *