Din oras

Dan Dunca, jucator important pe piata imobiliara, vrea sa construiasca blocuri si birouri pe Borhanci, desi Boc nu mai da autorizatii

Scris de 785

Dezvoltatorul imobiliar Dan Dunca, prin una din firmele sale – Napoca City Residence Cluj-Napoca, vrea sa ridice un nou ansamblu imobiliar. In 1 septembrie a anuntat intentia de elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru ansamblu mixt pe Calea Borhanci. Cladirile pot avea urmatorul regim de inaltime maxim admis conform Planului Urbanistic General: (1-3S)+P+2E. Singura problema pentru Dan Dunca este ca Primaria nu mai emite autorizatii de construire pana nu e gata centura metropolitana si PUZ-ul pentru intreaga zona. Cel putin asa spune primarul Emil Boc.

Terenul pe care se doreste construirea noului ansamblu imobiliar (centru comercial, birouri, locuinte colective) are suprafata de peste 27 mii mp. Structura functionala mixta include locuire colectiva, activitati administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (tertiare), culturale, de invatamant, de sanatate cu caracter ambulatoriu, de turism etc. Spre spatiile publice, locuintele (apartamente) vor putea fi amplasate doar la etajele imobilelor. Prezenta locuirii nu este obligatorie. Parterele spre spatiile publice vor avea în mod obligatoriu funcţiuni de interes pentru public.

„Terenul studiat este un teren liber de constructii, localizat in intravilanul localitatii. Zonele invecinate sunt compuse din locuinţe colective construite după anul 1990, in general pe parcele preexistente, de tip agricol, fara aplicarea unui proces de urbanizare prin care sa se instituie o structura urbana coerenta si adecvata functiunii. Dezvoltarile sunt aproape exclusiv rezultatul unor demersuri speculative, frecvent de mica anvergura, avand ca obiect o singura cladire sau un grup foarte restrans. Specifica este dispersia urbana si incalcarea regulilor de urbanism in ceea ce priveste densitatea, regimul de inaltime, relatiile fata de limitele de proprietate, rezultat al practicarii „urbanismului derogatoriu”. Disfunctionalitatile de toate tipurile constituie regula acestor zone, ce se reflecta in imaginea urbana haotica”, scrie in documentatia supusa dezbaterii publice de catre Napoca City Residence.

In ceea ce priveste circulatia, in prezent, principalele artere de legatura cu orasul sunt strada Borhanciului si strada Romul Ladea. Ulterior, alipit cu terenul studiat, se va realiza centura metropolitana.

Conform Planului Urbanistic Zonal propus de beneficiar, in zona va avea loc modernizarea circulatiei.

In conformitate cu prevederile PUG, alipit de amplasamentul studiat se propune realizarea centurii metropolitane TR 35, cu o ampriza de aproximativ 50 m latime. Prin proiectul centurii, se propune realizarea unei artere cu sens unic dinspre strada Romul Ladea spre sensul giratoriu suspendat propus la intersectia cu strada Borhanciului. Principalele accese in ansamblul propus se realizeaza din strada Borhanciului si din artera cu sens unic amintita mai sus”, scrie in documentatie.

Napoca City Residence este in functiune, dar considerata inactiva. A fost infiintata in 2016 si are obiect de activitate dezvoltarea si promovarea imobiliara. Inca de la infiintare, a avut zero cifra de afaceri si pierderi care au variat intre 114 euro si maxim 142 mii euro. Anul trecut, firma lui Dan Dunca a declarat pierderi de peste 72 mii euro. Napoca City Residence nu are nici un angajat.

Firma are trei asociati: Duncan Invest SRL (40%), REZ INT Management SRL (40%) si Iulian Iuga (20%). Din Consiliul de Administratie fac parte Dan Dunca, Iulian Iuga si Toth Zsolt Szilard.

Dan Dunca este un jucator important pe piata imobiliara din Cluj, el fiind asociat in mai multe firme de profil. De exemplu, prin Maxintermedia, Dan Dunca a susţinut un proiect imobiliar de 5 milioane de euro, dezvoltat de Practic Invest, proprietara a complexului Praktiker, printre asociatii de la Practic Invest aflandu-se alti jucatori clujeni semnificativi din domeniu – Mircea Ilea si Radu Ster.

Citeste si:

Dan Dunca a făcut profit de 900 MII EURO, în 2019, din imobiliare prin firma Duncan Invest

Dan Dunca are acum o singura problema in Borhanci – Primaria nu mai da autorizatii de construire. Viceprimarul Dan Tarcea spunea in urma cu cateva luni ca sunt foarte multe cereri de autorizatii.

“La cate solicitari avem pe cartierul Borhanci, cred ca maine ar putea fi inca 5.000 de apartamente in constructie”, afirma Tarcea, in iunie.

Citeste si:

BORHANCI: „La câte solicitări avem pe cartierul Borhanci, cred că mâine ar putea fi încă 5.000 de apartamente în construcție”

A fost lansată licitația pentru PUZ BORHANCI: „Astăzi am semnat procedura publică pentru un cartier extrem de important al Clujului”ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 1 hour Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 3 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 3 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 4 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 4 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 5 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 15 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 18 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 23 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 24 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 1 day Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE