Politica

Dan Barna, despre bilanțul de la Cluj: „Filiala USRPlus din Cluj analizează chiar și în acest moment rezultatele…”

Scris de 211

După rezultatele înregistrate la alegerile locale din 27 septembrie, prin care PNL-iștii clujeni au obținut o majoritate mai mult decât confortabilă atât în Consiliul local, cât și în Consiliul Județean, scorul înregistrat de Alianța USRPlus în capitala Ardealului fiind cu mult sub așteptările membrilor, dar mai ales ale alegătorilor, Ziar de Cluj a încercat să afle cum apreciază președintele USR, Dan Barna, aceste rezultate dezamăgitoare.

După numărătoarea oficială a voturilor, la 182 din 183 de secții de vot, rezultatele sunt următoarele:

– Emil Boc (PNL) – 74,76% 
– Emanuel Dumitru Ungureanu (Alianța USR-PLUS) – 8,25%
– Botond Csoma (UDMR) – 7,12%

Liberalii au și majoritatea în Consiliul local, dar și Consiliul Județean:

PNL – potrivit numărătorii parțiale a voturilor – cu 54,62%, urmat de USR-PLUS cu 16.56% pentru Consiliul local. 

La șefia Consiliului Județean s-a impus Alin Tișe (PNL), care câștigă un nou mandat, urmat de Cătălin Sălăgean (USR-PLUS), cu 11,87%, iar pe al treilea, Vakar Istvan – UDMR, cu 11,78%. 

PNL a obținut 46,21% din voturile pentru Consiliul Județean Cluj, urmat de UDMR, cu 11,96%, PSD, cu 11,65% și USR-PLUS cu 11,23%. 

Cum apreciați rezultatele Alianței USRPlus în Cluj, dacă sunteți muțumit de acestea și dacă nu considerați că cei care se află în funcție de conducere aici, la nivelul alianței, ar trebui să-și dea demisia?

Dan Barna: 

„Nu am nici o îndoială că filiala USRPlus din Cluj analizează chiar și în acest moment rezultatele.

Obiectivul nostru va fi ca USRPlus să aibă rezultate cât mai bune la parlamentare, pentru a avea într-adevăr parlamentari cu care să putem face reformele de care România are nevoie”, a declarat Dan Barna, președinte USR, pentru Ziar de Cluj.

Poziția lui Dan Barna, dar și „analizele” realizate în cadrul filialei clujene a Alianței USRPlus după rezultatele la nivel de municipiu și județ, sunt cât se poate de potrivite în contextul în care partidele lui Dan Barna și Dacian Cioloș au înregistrat un eșec lamentabil în Bihor, în fieful lui Ilie Bolojan. 

Cel puțin aici, atât la nivelul județului Bihor, cât și în urma rezultatelor de la municipiu, USRPlus este frământat de demisii în lanț:

preşedinţii USR Bihor şi PLUS Bihor, Silviu Dehelean şi Ioana Mihăilă, şi conducerile locală Oradea şi judeţeană au anunţat că îşi vor depune demisiile, în urma „rezultatelor proaste” ale alianţei la alegerile locale în judeţ.

USR-PLUS s-a poziționat pe locul 5 în județul Bihor, cu doar 2,3 % din sufragii, un scor dezastruos pentru partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș. Candidatul PNL Ilie Bolojan are 69,35% din voturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, iar PNL – 64,37% din voturile pentru consilierii judeţeni. 

Vor urma demisii și în cadrul filialei clujene a USRPlus?

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: b1.roULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 19 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 21 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 22 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 22 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 23 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 24 hours Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE