Din oras

Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu

Scris de 667

Străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu, din buricul târgului fain, cu cea mai bună calitate a vieții, Cluj-Napoca, au fost modernizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană (care a inclus și problematicele străzi Regele Ferdinand, Tipografiei și scuarul CEC). Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 23.056.184,98 lei, din care valoarea nerambursabilă solicitată a fost de 21.425.503,55 lei.

Proiectul din fonduri europene a urmărit, declarativ, „creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal-velo în zona urbană”.

„În data de 14.06.2019 s-a semnat contractul de finanțare nr. 4439 pentru proiectul «Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal-velo în zona urbană: modernizare Strada Tipografiei, scuar CEC, Strada Regele Ferdinand și străzile adiacente».

Implementarea proiectului are termen de finalizare 31.05.2021.

Obiectivele de investiție modernizate prin proiect sunt: strada Tipografiei, zona pietonală aferentă străzii Cuza Vodă, strada Regele Ferdinand și strada Emile Zola.

Contractul de proiectare cu execuție lucrări nr. 253257 s-a atribuit, în data de 14.05.2019, executantului Asocierea SC DIFERIT SRL și SC NV COSTRUCT SRL, iar termenele de realizare sunt 2 luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuția lucrărilor, de la data emiterii ordinelor de începere”, preciza Primăria Cluj-Napoca, în iulie 2019, într-un anunț de presă în care mai specifica și faptul că implementarea proiectului avea ca scop, printre altele, și „ameliorarea aspectului urbanistic al zonei”.

Ceea ce nu s-a întâmplat.

Străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu au fost modernizate în vara anului 2020, dar dalele de granit, preferatele Primăriei pentru reabilitarea zonei centrale, încep deja să dea semne serioase de uzură.

Pavajele de pe aceste două străzi nu sunt unele istorice, recondiționări din Vechiul Cluj, ci dale noi-nouțe în urmă cu 2 ani.

Nici băncile de pe aceste străzi, ”smart”, cu USB, dar fără vopsea, nu sunt din timpurile imemoriale anteboc, ci din 2020.

E fain la Cluj, orașul efervescent, plin de șantiere de modernizare. Numai că, în lipsa calității și durabilității lucrărilor, peste un deceniu, tot ce s-a făcut în ultimii ani ar putea arăta ca și cum nu s-ar fi făcut.ULTIMA ORĂ

 • Acum 23 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 51 mins Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 1 hour Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE