Din oras

Dacă tot avem bandă dedicată ce caută autobuzele pe lângă?

Scris de 503

Nu au trecut nici 4 zile de când Primăria a implementat banda dedicată mijloacelor de transport în comun pe latra est vest, din Mărăşti până pe strada Memorandumului şi clujenii reclamă abuzurile şoferilor de la Compania de Transport Public. Cetăţenii sunt nemulţumiţi pe lângă faptul că Primăria a desfiinţat locurile de parcare de pe strada 21 Decembrie şi de faptul că şoferii CTP circulă pe benzile rămase pentru desfăşurarea traficului tuturor autoturismelor. 
 
Părerile clujenilor sunt împărţite în ceea ce priveşte introducerea benzii dedicate mijloacelor de transport în comun din Mărăşti până pe strada Memorandumului. Unii şoferi afirmă că pe ruta est vest s-a creat o pâlnie în trafic pentru că, de la 4 benzi de circulaţie pe Bulevardul 21 Decembrie se ajunge la 2 benzi pe strada Memorandumului. Acest lucru va duce după începerea anului şcolar la adevărate ambuteiaje în trafic ăn zona centrală.

 
Un eveniment a fost sesizat azi de un clujean cu privire la modul în care şoferii CTP înţeleg să respecte sistemul benzii create special pentru ei. 
Imediat după  intersecţia străzii Paris cu 21 Decembrie troleibuzul 1 a blocat banda dedicată ca urmare a faptului că i-au sărit “coarnele” de pe firele de curent. În spatele lui un alt troleibuz a rămas blocat. Firesc era ca şi autobutul 30 să rămână pe banda dedicată CTP însă acesta a ieşit de pe bandă şi şi-a continuat deplasarea pe prima bandă utilizată de toate mijoacele de transport. Mai mult decât atât, pentru că nu a mai putut intra pe banda specială din cauza stâlpişorilor de demarcaţie, şoferul autobuzlului 30 a oprit în staţia de la Regională pe prima bandă folosită în mod normal de toţi şoferii. Cum era firesc, coloana de maşini a ajuns până în dreptul troleibuzului defect. 
“Mă aflam în troleibuzul care s-a defectat. Incidentul a durat cam 10 minute până ce şoferul a reuşit să pună coarnele troleului pe firele de curent. În tot cest timp, un autobuz care circula pe linai 30 ne-a depăşit pe banda de lângă şi a oprit în staţia de la Regională. Coloana de maşini a ajuns până în dreptul nostru”, a afirmat clujeanul. 
Un alt incident în care traficul a fost afectat de o defecţiune a mijloacelor de transport în comun s-a petrecut pe strada Regele Ferdinand, în faţa Muzeului Farmaciei. Aici pentru a putea degaja traficul câţiva muncitori au dat o mână de ajutor şoferului şi au împins câţiva zeci de metri troleibuzul defect. 

 
O întrebare de bun simţ pentru Emil Boc susţinătorul transportului cu mijlaocele CTP şi implementarea benzii dedicate este: Dacă tot  avem bandă dedicată ce caută autobuzele pe lângă? 


ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE