Rautacisme

Dacă infrastructura modernă s-ar putea crea la Cluj din vorbe, ce lucrări de anvergură am mai avea!

Emil Boc a prezentat astăzi la radio ultimele realizări ale Primăriei în materie de infrastructură stradală: finalizarea lucrărilor la Bulevardul 21 Decembrie 1989 (1,7 km) și cam 15% finalizare pe Kogălniceanu și străzile adiacente. Întrebat dacă municipalitatea plănuiește să intervină cu lucrări de anvergură și pe alte artere importante din oraș, edilul a declarat:

„Păi, ce lucrări de anvergură mai mari decât metroul pot fi? Sau trenul metropolitan sau centura metropolitană?!”

Dar reabilitarea arterelor mari?

„Aia se întâmplă în permanență! Nu există zi să nu avem în lucru asemenea lucrări! (…) Se intervine punctual în toate zonele importante ale orașului, acolo unde avem nevoie de modernizare. Inclusiv în cartiere, pentru că acolo este miza mare. De la Iris și Dâmbul Rotund, până în Mănăștur, Zorilor sau Mărăști”, a precizat primarul.

Pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte, vă prezentăm o imagine din Iris, de pe strada Oașului, reabilitată în 2015:

În Clujul în care ni se promite metrou, găsim cu greu o stradă cu asfalt integral plat, fără gropi, sau un canal la nivel cu asfaltul. Dacă infrastructura modernă s-ar putea crea doar din vorbe frumos meșteșugite, ce lucrări de anvergură am mai avea!