Din oras

Daca e interzisa subinchirierea teraselor de pe Eroilor, de ce nu se iau masuri?

Scris de 230

Iarna chiar este ca vara, cel putin in ceea ce priveste plata chiriilor pentru terasele de pe pietonala Eroilor, adica fie ca este sau nu sezon, chiriile tot trebuie platite. Asa ca cei de la firma Razalex, chiriasii terasei 6, s-au gandit sa organizeze un targ de sarbatori, transformat ulterior in targ de Sfantul Valentin, sa-si mai scoata din parleala. Atata doar ca demersul comerciantilor incalca mai multe articole din contractul de inchiriere cu Primaria Cluj-Napoca.

Anuntul in Piata de la A la Z a fost facut, standurile s-au amenajat, trebuiau sa vina doar vanzatorii si, bineinteles, clientii. Numai ca, in contractul de inchiriere, valabil pana in 2014 se spune clar ca spatiul poate fi utilizat in stricta conformitate cu destinatia stabilita prin contract, adica de amplasare a terasei cu destinatia de alimentatie publica. Tot acolo se precizeaza ca nu au voie “sa subinchirieze, transfere sau sa cesioneze drepturile dobandite prin prezentul contract de inchiriere altor personae fizice sau juridice decat cu acordul prealabil, scris al autoritatii contractante”.

Am sunat si noi sa inchiriem o casuta, pretinzand ca suntem mestesugari, care vor sa faca un ban din “Sarbatoarea Iubirii”.

“Pot sa va dau un stand cu 100 de lei pentru tot week-end-ul. Cu casutele, sunt intr-o stare avansata de negociere cu altcineva”, ne-a spus o femeie, dar ne-a asigurat ca pentru vanzarea bijuteriilor artizanale se potrivesc si standurile.

La urmatorul telefon, insa, cand am sunat in calitate de ziaristi, povestea s-a schimbat radical. La intrebarea daca are acordul municipalitatii pentru targ, femeia, care s-a prezentat a fi “secretara domnului Bardar” (Razvan Bardar, patronul Razalex), a spus ca insasi municipalitatea a venit in intampinarea lor si i-a incurajat sa foloseasca spatiul si iarna.

“Ideal ar fi fost sa facem ca la Viena, dar nu putem, nu iese. Nu sunt turisti ca la Viena. Nu cred ca va iesi nici cu targul de Sf. Valentin”, a mai spus secretara.

Intrebata daca doreste sa inchirieze standurile,  secretara a precizat ca nu are voie sa subinchirize, semn ca era la curent cu prevederile contractului de inchiriere. Confruntata cu cealalta convorbire, cand oferta pe week-end era de 100 de lei, femeia a spus ca totul era doar la nivel teoretic.

“Intentia era sa desfasor o activitate, sa vad daca merita sau nu. Era o tentativa, sa vad daca ar fi lumea interesata sau nu. Nici nu stiu daca v-am spus o suma sau nu, sau pentru care week-end era vorba. Cat puteam sa castig cu 100 de lei pe stand?”, s-a scuzat femeia.

“Acum o sa publicati asta, ce am vorbit? Si credeti ca lui domnul  Bardar o sa-i convina?”, a mai adaugat secretara.

*Reprezentantii municipalitatii de la serviciul care se ocupa de chirii nu au reusit in decurs de doua zile sa ne spuna daca exista un acord prealabil intre Primarie si Razalex pentru subinchiriere si daca au autorizat amplasarea standurilor si casutelor pe un spatiu pentru care exista un contract de inchiriere valabil cu destinatia de terasa.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE