Din oras

Curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca are o nouă înfățișare și arată spectaculos (FOTO)

Aproape un an au durat lucrările de modernizare la curtea Complexului 3-5, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. După ani întregi în care curtea spitalului era sub orice critică, acum, în sfârșit, putem spune că ea se ridică la standarde occidentale, așa încât pacienții să fie întâmpinați așa cum se cuvine.

Lucrările au inclus amenajarea grădinilor interioare și a spațiilor verzi, asfaltarea carosabilului și pavarea aleii pietonale. Au fost schimbate băncile, au fost introduși suporți pentru bibiclete și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Mai mult, sistemul de iluminat a fost schimbat, iar cel de irigații a fost automatizat.

Noua curte are în acest moment 276 de locuri de parcare. Costurile lucrărilor de reabilitare s-au ridicat la suma de 4,5 milioane de lei. Lucrările au presupus, în primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric.

„Ne dorim, în viitorul apropiat, să redăm clădirilor din Complexul Clinicilor 3-5 frumusețea de odinioară. Următoarele obiective vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului”, au arătat reprezentanții spitalului pe pagina oficială de Facebook.

Fondurile pentru renovarea curții au fost asigurate de către Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca și Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Un alt complex ce urmează să fie în curând reabilitat este cel de Neuro-Psihiatrie.

 

sursa foto: facebook Spitalul Judetean de Urgență Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *