In vizor

Cum urla angajatii AJOFM la somerii Clujului

La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, institutia care ar trebui sa ii ajute pe someri sa-si gaseasca un loc de munca, angajatii nu isi pot stapanii nervii. Functionarii publici urla, fara retineri, la oamenii care cer indicatii referitoare la o slujba.

Ziar de Cluj a sunat la AJOFM Cluj pentru a cere detalii referitoare la o slujba anuntata saptamana aceasta ca fiind disponibila.

Pe site-ul institutiei, imediat sub profesia dorita, locatia si alte detalii referitoare la job, e trecut si un numar de telefon de contact, la care reporterul a sunat pentru a cere mai multe informatii despre job-ul respectiv. Aici s-a lovit de un functionar nervos, care in loc sa-l ajute pe posibilul somer sa aplice pentru acea slujba, a inceput sa urle fara niciun motiv.

“Ati sunat la numarul de informatii de la Cluj”, s-a rastit barbatul de la celalalt capat al telefonului. “Nu ma intereseaza ce ati vazut si unde, intrati pe site la Cluj si vedeti acolo, la locuri de munca. Acolo le cautati, nu sunati aici”, a mai urlat functionarul public.

In momentul in care a fost intrebat de ce zbiara, barbatul s-a mai calmat si a spus taios: „pentru ca nu imi spuneti unde ati intrat, va spun eu unde sa cautati„, dupa care a inchis telefonul.

Daniel Don, seful AJOFM Cluj spune ca in foarte multe dintre situatii intelege atitudidea angajatilor statului, pentru ca lucraza intr-un mediu presant.

„Cand lucrezi in sistemul public cu foarte multe persoane, unii oameni au mai putina experienta in comunicare. Poate ati nimerit la un coleg din background, care e specializat in IT si nu in comunicare. Dar sa stiti ca in acest mediu exista multe situatii in care nu poti ramane calm, chiar si colegii cu experienta si cu facultatea de psihologie se mai enerveaza. Asta pentru ca noi lucram cu oameni someri, care daca au o problema vin la noi direct chititi”, a declarat Daniel Don.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *