In vizor

Cum se lingeau in fund unii pe altii Ponta, Arafat si Oprea dupa moartea eroilor din Apuseni

Scris de 746

Ce vedeti in filmul de mai jos se intimpla pe 30 ianuarie a.c., la zece zile dupa ce pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion mureau in frig, raniti, in Apuseni. E imposibil sa nu fii cuprins de o greata profunda la vederea limbilor halucinante pe care cei trei si le dau in public, speculand pentru avantaje de imagine un accident aviatic cu victime decedate, scrie prisacariu.ro.

Iata si citeva pasaje din transcrierea oribilei conferinte de presa:

Gabriel Oprea: /../ In momentul de fata vor fi mult mai eficienti, iar Romania va castiga o structura care, la conducerea ei fiind domnul Arafat, va preveni si va salva foarte multe vieti de romani, cat si avutul oamenilor.
Domnule prim-ministru, eu vreau sa va multumesc, fiindca doar in ultima saptamana ati venit de mai multe ori aici, la Ministerul Afacerilor Interne, le-ati redat acestor oameni, la greu, cum se spune, increderea, onoarea, demnitatea. Ati fost aici in aceste momente de criza, fiindca este o situatie de criza, cu aceasta zapada, viscol, si in acelasi timp ati numit acum la acest Departament pentru Situatii de Urgenta persoana cea mai potrivita. Pentru acest lucru va multumesc, fiindca asa face, domnule prim-ministru, un comandant si un foarte bun prim-ministru. Multumesc foarte mult.

Raed Arafat: Domnule prim-ministru, domnule viceprim-ministru, voi fi scurt. In primul rand, multumesc pentru incredere. In al doilea rand, daca am acceptat, am acceptat pentru ca este o provocare, este o etapa care cred ca era necesara, dar mai ales este o oportunitate. Este o oportunitate pentru intregul sistem de urgenta sa ajunga sa fie model pentru multi altii si, mai ales, sa fie mult mai eficient pentru noi, prin integrarea structurilor care asigura interventia si rezolvarea problemelor de urgenta. Vreau sa inteleaga lumea ca, prin faptul ca am plecat de la Ministerul Sanatatii, nu inseamna ca am rupt relatiile cu Ministerul Sanatatii, voi continua colaborarea cu colegii de acolo si cu domnul ministru, caruia ii multumesc pentru sprijinul pe care l-a acordat pana acum.
Si vreau sa spun ca faptul ca va fi coordonarea operativa inclusiv a partii medicale de urgenta, si anume servicii de ambulanta, unitati de primiri urgente, prin acest departament in cooperare cu Ministerul Sanatatii, va permite intr-adevar sa avem o integrare reala a sectorului de urgenta.

Inca o data, este o oportunitate la care cred ca nu puteam si nu aveam voie sa spun “nu”, pentru ca nu teama de responsabilitate trebuie sa ne faca sa decidem daca facem ceva sau nu. Responsabilitatea este imensa, imi dau seama de acest lucru, dar oportunitatea este si mai mare si cred ca, impreuna cu colegii cu care o sa colaborez si care sunt colegi profesionisti, vom ajunge sa facem inca cativa pasi inainte in crearea unui model consecvent si un model care sa traiasca si sa fie in folosul populatiei. inca o data, multumesc pentru incredere si cred ca vom incepe cat mai repede sa punem la cale lucrurile si sa le prezentam dumneavoastra. Multumesc mult.

Victor Ponta: (…) Atunci cand am discutat cu domnul vicepremier Oprea, cu domnul doctor Arafat, unde sa se afle acest Departament de interventii pentru Situatii de Urgenta, solutia a fost foarte clara: la Ministerul de Interne, pentru ca aici, cand avem nevoie, in zece minute de sprijin, sunam la Politie, la inspectoratul General, sunam la Circulatie, sunam la jandarmi. Aici este, de fapt, singura institutie unde avem si fortele necesare, unde avem si cultura ierarhica necesara. Adica, aici, ordinele sunt ordine si se respecta si avem si profesionalism, si asta este un lucru important, asa incat in locul departamentului era aici.

Faptul ca l-am convins pe domnul Arafat sa vina aici este un lucru foarte bun, dar in acelasi timp va rog sa o luati si ca pe un semn de apreciere fata de aceasta structura a Ministerului de Interne. Altfel, nu cred ca pe domnul Arafat il convingeam sa vina de la Sanatate aici, daca nu avea incredere si daca nu va stia foarte bine, in special pe cei de la iSU, dar nu doar, ca poate lucra cu dumneavoastra. Asa incat, eu cred ca merita apreciati cei care si-au facut treaba in aceste zile.” (sursa acestui transcript este cit se poate de oficiala: Guvernul Romaniei).

Pe scurt, pentru Raed Arafat, preluarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta de la Interne (creat special pentru Arafat, cum am scris aici), era “o oportunitate”. Ca nu a fost decit o oportunitate de imagine pentru Ponta am constatat cu totii la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol. iar pentru Ponta era lovitura anului: Arafat acceptase preluarea postului. Deci, gata, problema era rezolvata!

Foto: gov.roULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 14 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 18 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 19 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 19 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 21 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 21 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 23 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 23 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 23 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE