Din oras

Cum se impart banii pentru proiectele Com'on Cluj

Scris de 170

Finantarea de jumatate de milion de lei pentru cele 250 de proiecte selectate in urma voturilor publicului din Com’on urmeaza sa se imparta in urmatoarea perioada, in functie de sumele solicitate. Valoarea solicitarilor este dubla fata de fondurile alocate. Mai mult, pentru unele din proiecte organizatorii se vad nevoiti sa gaseasca alte surse de finantare.

Reprezentantii Grupului Pont, coordonatorii Com’on Cluj spun ca lista cu sumele alocate pentru fiecare proiect in parte nu a fost inca definitivata.

Lista este inca in elaborare, maxim un proiect poate primi 4.500 de lei. In total cele 250 cele mai votate proiecte au solicitat aproximativ un milion de lei. Urmeaza sa avem intalniri cu solicitantii in grupuri mai mici pentru a vedea ce costuri pot fi reduse sau comasate, inainte de a lua o decizie privind sumele cu care vor fi finantate. De exemplu printre proiecte sunt 4 initiative de genul street workout, unele costuri pot fi comasate. Initiativele nu o sa presupuna costurile pe care le-au estimat, au pus de exemplu chirie de sala de cinema, aici se poate organiza la Cinema Marasti, oferit gratuit de Primarie. Sau daca au nevoie de sala de expozitii, se poate vorbi de Bastionul Croitorilor”, a explicat pentru Ziar de Cluj Hanna Ugron, coordonatorul proiectului.

Asadar in urmatoarele saptamani bugetele urmeaza sa fie recalibrate si apoi se va lua o decizie in ceea ce priveste finantarea, cu ajutorul specialistilor implicati si in Bugetarea Participativa din Manastur, proiect din 2013.

Pana atunci, organizatorii mai au un obstacol de depasit: implementarea proiectelor trebuia sa inceapa din 4 mai, dar pentru ca anuntul de participare privind finantarile nerambursabile, in care sunt prinsi si cei 500.000 de lei pentru Com’on Cluj, nu a fost publicat la timp in Monitorul Oficial, s-a prelungit perioada de predare, prin urmare proiectele care trebuiau sa se desfasoare in luna mai nu pot fi finantate din aceasta sursa, pentru ca procedura nu va fi finalizata.

Avem in jur de 60 de proiecte care sunt strict legate de o anumita data. Avem doua variante, sa mutam din mai ce se poate muta, iar pentru ce nu se poate muta sa gasim solutii alternative de finantare. Nu ar fi corect sa se piarda acele proiecte”, a mai spus Ugron.

In competitie s-au inscris 437 de proiecte, iar cele mai votate 250 vor fi finantate.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE