Cooltura

Actorul clujean Ovidiu Crișan interpretează rolul principal în ,,Nunta lui Iov”, film selecționat la Cannes

Ovidiu Crișan, un bine-cunoscut și iubit actor clujean, interpretează rolul principal în scurtmetrajul ,,Nunta lui Iov” (”Job’s Wedding”), ce a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Scurtmetrajul, a cărui acțiune se petrece în România rurală a anilor ’60, spune povestea lui Grigore, un țăran însurat cu o femeie de etnie rromă, căsătorie blamată de comunitatea satului. El are un coșmar, ce-i prevestește moartea fiului, pe care, a doua zi, nu vrea să îl lase să plece de acasă. Fără consimțământul tatălui, fiul merge la horă, unde, în urma unei altercații, e ucis, ,,nunta lui Iov” reprezentând astfel, de fapt, o înmormântare, Grigore fiind nevoit a-și îngropa copilul.

Producția  a fost filmată în luna februarie a acestui an, timp de 4 zile, integral în Cipru, fiind regizată de preotul român din Cipru, Ciprian Mega (ce semnează și scenariul), un teolog cu studii și pasiuni teatrale, ce, în urmă cu câțiva ani, frecventa spectacolele Teatrului Național Cluj, unde l-a remarcat pe actorul Ovidiu Crișan, pe care și l-a dorit acum în distribuția filmului, pentru rolul principal.

Ovidiu Crișan, de altfel, nu e doar actor de teatru, având și o experiență cinematografică demnă de remarcat, cu roluri în ,,Hârtia va fi albastră”, ,,Krabat”, ,,Despre oameni și melci”, ,,Superman, Spiderman, Batman” sau ,,Un alt Crăciun”, ultimele trei în regia lui Tudor Giurgiu.

Din distribuția spectacolului mai face parte și Elena Ivanca, soția lui Iov, o altă actriță îndrăgită a Teatrului Național Cluj.

,,Nunta lui Iov”, după participarea la Cannes, va fi înscris și la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, împreună cu  același regizor Ovidiu Crișan mai având în plan și alte proiecte cinematografice, și un viitor film de mediu metraj.

,,Poate că acest moment reprezintă una dintre culmile la care ai visat atunci când ai pornit la drum, urcușul în această minunată profesie. E doar o «bază» unde îți reîncarci bateriile pentru a porni mai departe. Ce urmează acum? O nouă escaladare, mai sus, spre vârful cel mare! Care o fi acela, nu știu! Dar cine poate ști?! Știu doar că trebuie să mergi întotdeauna mai departe, mai sus!”, a declarat în exclusivitate pentru Ziar de Cluj actorul Ovidiu Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *