Cooltura

Actorul clujean Ovidiu Crișan interpretează rolul principal în ,,Nunta lui Iov”, film selecționat la Cannes

Scris de 998

Ovidiu Crișan, un bine-cunoscut și iubit actor clujean, interpretează rolul principal în scurtmetrajul ,,Nunta lui Iov” (”Job’s Wedding”), ce a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Scurtmetrajul, a cărui acțiune se petrece în România rurală a anilor ’60, spune povestea lui Grigore, un țăran însurat cu o femeie de etnie rromă, căsătorie blamată de comunitatea satului. El are un coșmar, ce-i prevestește moartea fiului, pe care, a doua zi, nu vrea să îl lase să plece de acasă. Fără consimțământul tatălui, fiul merge la horă, unde, în urma unei altercații, e ucis, ,,nunta lui Iov” reprezentând astfel, de fapt, o înmormântare, Grigore fiind nevoit a-și îngropa copilul.

Producția  a fost filmată în luna februarie a acestui an, timp de 4 zile, integral în Cipru, fiind regizată de preotul român din Cipru, Ciprian Mega (ce semnează și scenariul), un teolog cu studii și pasiuni teatrale, ce, în urmă cu câțiva ani, frecventa spectacolele Teatrului Național Cluj, unde l-a remarcat pe actorul Ovidiu Crișan, pe care și l-a dorit acum în distribuția filmului, pentru rolul principal.

Ovidiu Crișan, de altfel, nu e doar actor de teatru, având și o experiență cinematografică demnă de remarcat, cu roluri în ,,Hârtia va fi albastră”, ,,Krabat”, ,,Despre oameni și melci”, ,,Superman, Spiderman, Batman” sau ,,Un alt Crăciun”, ultimele trei în regia lui Tudor Giurgiu.

Din distribuția spectacolului mai face parte și Elena Ivanca, soția lui Iov, o altă actriță îndrăgită a Teatrului Național Cluj.

,,Nunta lui Iov”, după participarea la Cannes, va fi înscris și la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, împreună cu  același regizor Ovidiu Crișan mai având în plan și alte proiecte cinematografice, și un viitor film de mediu metraj.

,,Poate că acest moment reprezintă una dintre culmile la care ai visat atunci când ai pornit la drum, urcușul în această minunată profesie. E doar o «bază» unde îți reîncarci bateriile pentru a porni mai departe. Ce urmează acum? O nouă escaladare, mai sus, spre vârful cel mare! Care o fi acela, nu știu! Dar cine poate ști?! Știu doar că trebuie să mergi întotdeauna mai departe, mai sus!”, a declarat în exclusivitate pentru Ziar de Cluj actorul Ovidiu Crișan.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE