In vizor

Cum se fac bani din „traficul” cu morți. Medic de la ambulanță, prins că primea mită ca să anunțe când mor oameni

O vorbă veche spune că banii se scot din piatră seacă. Un medic de la Ambulanța Cluj a dat o altă interpretare acestui proverb și a scos bani din … traficul cu persoane decedate. Mai exact, primea bani pentru că îi anunța pe reprezentanții unei firme de pompe funebre, de fiecare dată când un pacient deceda. Aceștia din urmă puteau astfel convinge familia decedatului să apeleze la  serviciile lor. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care au organizat un flagrant, apoi au făcut și percheziții la firma de pompe funebre.

 „A fost constatată infracțiunea flagrantă imediat după ce un administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate servicii funerare, i-a înmânat unui medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, suma de 600 lei în schimbul intermedierii legăturii cu aparținătorii unei persoane decedate. (…) Ca urmare a administrării probatoriului, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile față de 3 persoane, respectiv medicul, administratorul societății comerciale și un angajat al acestei societăți.”, a informat Direcția Generală Anticorupție

 

Medicul prins că primea bani ar fi fost în timpul liber, spune directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj. Acum, acesta riscă să fie suspendat din funcție.

 „Flagrantul s-a produs in afara orelor de serviciu, in cursul serii. Urmeaza ca acest caz sa fie discutat in cadrul Comisiei de Etica si Disciplina si sa cerem clarificari la Parchet despre ce inseamna acest control judiciar”, a declarat  Horia Simu, director Serviciul de Ambulanță Cluj. Acesta nu exclude posibilitatea ca medicul sa fie suspendat pe perioada cercetarilor.

Potrivit procurorilor, în astfel de așa zise afaceri cu persoane decedate, par să fie implicate mai multe persoane, așa că cercetările sunt în desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *