Necategorizat

Cum sa mancati si sa beti la petreceri

Majoritatea oamenilor adora intrunirile, nuntile si petrecerile. La acestea se gasesc, de obicei, din abundenta mancaruri si bauturi alcoolice bogate in calorii si grasimi.

 

Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa alegeti manacaruri mai putin periculoase  la o intrunire sau o petrecere, acolo unde nu aveti control asupra modului de preparare a alimentelor oferite:
– Daca stiti ca la petrecere se vor servi doar alimente bogate in grasimi si calorii, serviti o masa usoara inainte de a pleca de acasa; este mult mai usor sa controlati ceea ce mancati la o petrecere daca nu va este foarte foame.
– Daca sunteti la bufet, alegeti portii din alimentele cu continut redus de grasimi, precum salata asortata, paine, fructe si cantitati moderate de carne slaba (cum ar fi carne slaba de vaca la gratar, sunca slaba, creveti fierti – bogati in colesterol, dar cu putine grasimi – crab, piept de curcan), pui, peste sau scoici.
– Limitati consumul sau evitati alimentele grase specifice petrecerilor cum sunt aperitivele prajite, chipsurile, sosurile, biscuiti grasi, mezelurile, salatele cu smantana sau maioneza, nucile, alunele, pateurile.

 

Respectati regula de aur: “Serviti cate putin, din fiecare!”
– Daca vreti sa mancati si desert, asteptati sa mancati din celelalte alimente; nu mancati portii intregi din deserturi, doar o parte din fiecare, cate putin.
– Alcoolul contine calorii, creste pofta de mancare si va poate altera deciziile in ceea ce priveste alegerea alimentelor. Dieta cardioprotectoare recomanda sa nu depasiti 2 bauturi pe zi (350 ml de bere obisnuita, 75 ml de vin de masa, 20 ml rom, votca, whisky  etc.). Nu combinati bauturile! Nu fumati excesiv!
– Daca ati mancat mai mult decat v-ati propus la o petrecere, nu descurajati; reluati selectia de alimente cu continut redus de grasimi la urmatoarele mese, si continuati programul de activitate fizica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *