Din oras

Cum raspundea redactorul-sef al Facliei la 1968 la scrisorile cititorilor

Revista Hibrid Media, recent aparuta pe piata media clujeana a publicat astazi o scrisoare cu parfum de epoca remisa de ziarul Faclia unui cititor in urma cu 46 de ani.

Este vorba de un raspuns al redactorului sef de la acea vreme la o solicitare primita de la un cititor, caruia i se adreseaza cu „tovarase Brie”. Hartia a fost gasita de Rares Iordache, realizatorul proiectului Hibrid Media „in cutiile bunicii cu documente vechi”. Publicatia Faclia era numita „Organ al Comitetului Regional Cluj al PCR si Sfatului Popular Regional” si are in antet faimosul indemn „Proletari din toate tarile, uniti-va!”.

„In legatura cu scrisoarea dumneavoastra adresata ziarului Faclia, I.R.E. Cluj ne informeaza ca in nomenclatorul impartirii administrative catunul Bozonlic nu figureaza ca sat. La cererea cetatenilor din acest catun s-a intocmit un proiect de electrificare in valoare de 81.000 de lei”, scrie seful publicatiei clujene.

Detalii emotionante urmeaza in continuarea scrisorii, cand este prezentat stadiul in care se afla strangerea sumei de care este nevoie pentru introducerea curentului electric in catunul Bozonlic, comuna Cuzaplac, judetul Salaj.

„In prezent este virata de catre cetateni  si din partea Consiliului Popular suma de 61.196.50 lei. Pentru inceperea lucrarilor mai este necesara suma de 19.804.50 lei. Dupa acoperirea sumei se va putea planifica executia lucrarilor”, se incheie misiva, semnata si stampilata de redactorul sef „cu salutari tovarasesti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *