Vocea ta

Cum m-am trezit cu banii furați din cont de către ANAF! Îi primesc înapoi când au ei chef! 

O clujeanca ne-a împărtășit experiența umilitoare pe care a avut-o la ghișeele ANAF. Femeia a fost nevoită să își ia zile de concediu pentru a rezolva o situație creată de incompetența unor angajați ai statului. 

„Una dintre cele mai umilitoare experiente din interactiunea cu statul am avut-o in ultimele 2 zile la ghiseele ANAF Cluj. 2 zile de concediu de odihna mi le-am consumat ca sa ma umileasca nerusinatele de la ANAF, platite din banii nostri, ai celor care tragem din greu pentru o paine ca ei, nesimtitii de la stat sa isi frece dosurile la caldura si confort in birouri si sa ne ranjeasca superiori in nas cand mergem la ei cu o problema”, susține clujeanca.

 

Iată povestea relatată chiar de către clujeancă:

M-am trezit in data de 15 decembrie cu conturile blocate fara sa am idee de ce. Am sunat la banca de unde mi s-a spus ca e vorba de o poprire de la ANAF. Habar nu aveam ca am vreo datorie la ei pentru ca nu am primit nici un telefon, nici o instiintare scrisa prin posta sau mail. Nimic! Zero!

Conform celor de la banca, era vorba de o datorie de 920 de lei. Asa ca luni, 18 decembrie, am luat cash si m-am prezentat la ANAF sa platesc. Mai intai am vrut sa aflu de ce le datorez ace i bani. Dupa cateva ore bune in care m-au pasat de la un ghiseu la altul, mi s-a vorbit mai rau ca unui animal si mi s-au oferit doar jumatati de informatie, aflu ca de fapt nu sunt 920 de lei ci 2800 de lei pentru contributii la stat neplatite in perioada 2017 – 2019.

Platesc si cer o adeverinta din care sa reiasa ca am platit tot ca sa imi deblocheze banca conturile. Cu o scarba pe figura de parca privea un rahat, o balabusta de la ghiseu imi spune ca la ei totul se face online si ca nu are ce hartie sa imi dea. Da, ati citit bine! Ea a avut tupeul jegos sa imi spuna ca la ei totul se face online. La ei, comunistii ingropati in mormane de dosare in birouri, plimbatorii de foi dintr-un birou in altul. Ei care abia stiu sa porneasca un calculator. E strigator la cer, e inimaginabil!

Fara hartie si cu umilinta incasata de la o cucoana cu moaca de matusa cu patru clase din ultimul catun din tara, ies si astept sa se ridice poprirea in urma solicitarii online a ANAF trimisa catre banca.

In 19 decembrie, in loc de deblocarea conturilor, ma trezesc cu 900 de lei in minus din conturi, incasati ILEGAL de camatarii de la ANAF. Da, dupa ce le-am platit cash TOATA datoria, mi-au mai luat in plus 900 de lei.

Am facut inca un drum la ANAF, am avut de a face cu alti neobrazati, care ridicau din umeri si dadeau vina pe sistemul informatic. La sfatul lor, am depus cerere de restituire a banilor, m-am mai plimbat pe la vreo 2 ghisee, ca sa aflu ca primesc banii inapoi, ATENTIE!!!, intr-o luna jumate. Banii mei, munciti din greu, pe care mi i-au furat din cont ii primesc cand are chef muschiul lor de mafioti!

Si, din pacate, noi oamenii onesti nu avem ce face decat sa ne revoltam si sa publicam care pe unde putem necazul de care ne lovim. Oamenii corecti am ajuns sa fim umiliti de niste fiinte needucate, lipsite de bun simt si de empatie, niste mici mafioti care daca ar putea ne-ar executa la propriu nu doar prin poprirea conturilor.

Daca va aflati in aceeasi situatie cu a mea, nu platiti cash, lasati sa va ia ei banii din cont cand au chef ca altfel va treziti cu banii luati de doua ori.