Din oras

Cum isi da singur Consiliul Judetean bani prin incredintare directa

Pe principiul “cine imparte, parte-si face”, Consiliul Judetean Cluj, prin institutiile pe care le are in subordine, da contracte de zeci de mii de lei unei firme al carei actionar unic este chiar el. Este vorba de o firma de paza infiintata in 2010, prin Hotararea 195 a Consiliului, in urma reorganizarii Directiei Judetene de Paza si Ordine Cluj.

Muzeul de Arta Cluj a incheiat anul trecut un contract prin incredintare directa in valoare de 37.000 de lei cu SC Paza si Protectie Cluj, firma aflata in proprietatea Consiliului Judetean Cluj, aceeasi institutie in subordinea careia functioneaza Muzeul.

Obiectul contractului este “servicii de supraveghere in salile de expunere ale Galeriei Nationale”. Pentru suma de 37.000 de lei, firma Consiliului Judetean pune la dispozitia Muzeului doi angajati, care sa supravegheze vizitatorii si sa aiba grija de lucrarile de patrimoniu din cele 29 de sali de la etajul cladirii.

“Este vorba de doua persoane de la SC Paza si Protectie, care supravegheaza in Galeria Nationala comportamentul vizitatorilor, au grija de curatenie si raspund de lucrari. In rest, oamenii din sali sunt supraveghetorii Muzeului. Noi avem un contract cu firma respectiva, nu platim salariile acestor oameni din suma de 37.000 de lei”, a explicat Calin Stegerean, directorul Muzeului de Arta.

Acesta este cel mai mare contract prin incredintare directa atribuit de Muzeul de Arta in 2012. Institutia a mai cheltuit aproximativ 2.000 de lei pentru servicii de monitorizare sistem de alarma si interventie operativa cu Total Security, firma care a mai primit 7.000 de lei pentru transport lucrari de arta. De asemenea a mai incheiat un contract de 13.200 de lei pentru service si interventii pentru sistemele de alarma cu SC Automatel SRL. De departe, insa, cel mai mare contract este cel incheiat cu firma Consiliului Judetean, pentru care doi angajati supravegheaza lucrarile din Galeria Nationala. Muzeul este deschis de miercuri pana duminica intre orele 10 si 17.

Contractul cu firma de paza a fost reinnoit si pentru 2013 pentru aceeasi suma si pentru aceleasi servicii, asa cum s-a facut an de an inca din 2010, de la infiintarea firmei. Acest contract nu este singurul pe care l-a prins firma detinuta de CJ.  SC Paza si Protectie Cluj  se lauda cu un portofoliu de clienti impresionant, mare parte fiind din randul institutiilor publice: Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia Generala a Finantelor Cluj, mai multe scoli si gradinite sau chiar Consiliul Judetean Cluj.

Directorul firmei este desemnat o data la doi ani de catre proprietar, CJ Cluj. In momentul de fata, functia este a Adrianei Sabou, cea care a fost desemnata in 2010, prelungindu-se mandatul. Femeia, conform HCJ 195/2010 are un salariu stabilit la nivelul indemnizatiei lunare a vicepresedintelui CJ, care in 2010 era de aproximativ 4.000 de lei. Firma are puncte de lucru in Dej, Gherla, Turda, Campia Turzii si Huedin si o cifra de afaceri neta de 4.843.153 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, nu a putut fi contactat pana la publicarea acestui material.

Foto: presalocala.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *