Municipalitatea a investit 1,6 milioane de lei in pietonalizarea strazii Andrei Saguna. Inaugurata in primavara anului 2011 investitia inseamna astazi bani aruncati pe apa Canalului Morii. Pe langa faptul ca arborii promisi si terasele cochete nu se vad pe nicaieri, autoritatile par decise sa le ingreuneze cat mai mult viata riveranilor.
In loc sa repare stalpisorul mobil, stricat de doi ani, care nu permitea accesul altor masini decat a riveranilor, reprezentantii Primariei au preferat sa amplaseze stalpisori de-a lungul trotuarului.
“Asa se blocheaza toata strada. Ce te faci daca trebuie sa te muti, sau sunt magazine care trebuie sa isi faca aprovizionarea? Blocheaza toata strada pentru ca nu mai pot lasa masina pe trotuar. In loc sa repare stalpisorii retractabili, de la inceputul si finalul strazii – de doi ani e stricat, si am facut nenumarate reclamatii – au pus stalpi din astia de teava pe toata lungimea strazii”, ne-a declarat unul dintre riverani.
Mai mult decat atat, in unele locuri lipseste piatra cubica scumpa cu care a fost pavata strada, iar mizerie gasim la tot pasul.
“E o bataie de joc si bani aruncati pe fereastra”, a subliniat sursa citata.
De cealalta parte, reprezentantii Primariei arata ca “analizeaza oportunitatea achizitionarii unui nou stalpisor mobil”, deoarece cel deteriorat nu mai poate fi reparat.
“Restrictionarea se face acum doar cu indicatoarele rutiere. Stalpisorul stricat are nevoie de inlocuire. Se bloca zona des datorita masinilor parcate pe trotuar, prin urmare s-a luat masura de amplasare a stalpisorilor pentru a impiedica parcarea masinilor aici”, au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.
Esecul investitiei a fost recunoscut chiar de catre administratia locala.
Din 2011, de cand s-a finalizat proiectul de pietonalizare a strazii Andrei Saguna, Primaria a organizat mai multe licitatii in vederea amenajarii unor terase pe marginea Canalului Morii, conform proiectului. Din pacate la niciuna nu au fost doritori. In ultima perioada au incercat mutarea targului de mestesugari pe aceasta strada, insa artizanii se plang de cumparatori putini, avand in vedere ca este o zona prea putin circulata.
Strada Andrei Saguna a fost transformata in pietonala in cadrul unui proiect de reabilitare a Canalului Morii, inceput in 2010. Potrivit proiectului de 1,6 milioane de lei pe marginea Canalului trebuiau plantati copaci si amenajate terase.