In vizor

Cum explică șefii Companiei de Transport Public abaterile de 23 milioane lei descoperite de Curtea de Conturi

Scris de 1111

Curtea de Conturi a descoperit o serie de abateri financiar-contabile în activitatea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Rezultatele controlului au fost prezentate de Ziar de Cluj la jumătatea lunii trecute.

Problema a fost adusă, din nou, în atenția opiniei publice de către consilierul local Alexandra Oană (USR – PLUS) care a semnalat, în ședința de Consiliu Local de astăzi, faptul că un auditor extern angajat de CTP nu a descoperit nici un fel de probleme referitoare la activitatea financiară a companiei în anii 2020 și 2021, dar chiar dacă auditorul extern nu a găsit nimic în neregulă, Curtea de Conturi a descoperit totuși abateri financiar-contabile la CTP pe ultimii trei ani, valoarea acestora fiind de 23 milioane lei.

Cosmin Hărdău, directorul economic al CTP Cluj-Napoca a venit cu explicații. El a spus că verificarea Curții de Conturi a vizat o perioadă de 4 ani din cauza pandemiei și nu a cuprins doar documentele financiare din 2021.

“În timpul controlului foarte multe din cele 12 măsuri ale Curții de Conturi au început deja să fie implementate. Avem termen în 31 mai să dăm un răspuns scris Curții de Conturi pe toată zona. Am prezentat auditului toate rapoartele, toate documentele solicitate. Până la urmă este o decizie a auditorului, pe baza procedurilor lor.

Foarte multe măsuri s-au referit la lipsa unor proceduri mai clare pe diferite zone de circulație a fluxului de numerar în cadrul firmei, la care se va lucra. Dânșii ne-au solicitat o mai bună clarificare a persoanelor responsabile. Nu au constatat niște deficiențe foarte clare.

O singură zonă avem de recuperat un prejudiciu de 286 mii lei. Am avut o problem cu un furnizor la plata în euro. Contractul nu a fost foarte bine verificat de colegii noștri, de mine și suntem în curs de recuperare a acestei deficiențe”, a afirmat Cosmin Hărdău.

În 30 mai, conducerea CTP Cluj-Napoca va da un răspuns scris, iar Curtea de Conturi va trimite o echipă de follow up la un an de la terminarea controlului. Echipa va verifica la sediul companiei, punctual, tot ce s-a făcut.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 23 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]