Politica

Cum comentează Adrian Mladinoiu rezultatele la alegerile prezidențiale, obținute de PSD în județul Cluj

Adrian Mladinoiu, președintele executiv al PSD Cluj, a transmis că obținerea de către candidatul PSD la Cluj a unui număr de voturi aproape dublu în turul doi al alegerilor prezidențiale îi responsabilizează și îi determină că continue reconstrucția organizației astfel încât să obțină rezultate și mai bune la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

”Cred că este un rezultat care ne dă speranțe că putem reconstrui pe premise corecte, premise pe care oamenii și le doresc. În turul doi creșterea numărului de voturi cu 32 de mii, față de 37.000 cât am avut în primul tur ne responzabilizează. Pe această cale le-aș mulțumi primarilor care fac parte din organizația PSD Cluj. Le mulțumesc pentru implicare și pentru caracterul de care au dat dovadă. Totodată, cu mici excepții, putem îmbunătăți aceste rezultate în așa fel încât să avem speranțe reale că edilii noștri locali vor câștiga alegerile locale din iunie 2020. În contextul dat, reformarea și reconstrucția efectivă a organizației municipale PSD Cluj-Napoca este un factor de stabilitate pentru organizația județeană, iar umărul pentru reconstrucție va trebui pus inclusiv de către primarii noștri. Social democrația la nivelul județului Cluj în ultimii 15 ani a fost într-o suferință profundă”, potrivit lui Adrian Mladinoiu.

Adrian Mladinoiu crede că primarii PSD din județul Cluj au conștientizat că Guvernul PSD a susținut timp de trei ani proiectele pe care le-au avut, ceea ce i-a determinat să se mobilizeze suplimentar în turul doi al alegerilor prezidențiale.

”Cred că discuțiile pe care le-am avut împreună cu președintele Liviu Alexa și cu secretarul organizației Mihai Mocanu în cursul celor două săptămâni care au precedat turul doi al alegerilor prezidențiale au fost de natură să creeze acel spirit de echipă de care aveam nevoie, pierdut în ultimii ani. Conștiința că apartenența la un partid trebuie să existe chiar și atunci când partidul trece prin momente grele. Și totodată conștiința că Guvernul PSD în cei trei ani de mandat a pus umărul la proiectele de care primarii au avut nevoie, proiectele care au venit să satisfacă nevoile cetățenilor din comunele și orașele pe care le reprezintă”, consideră Mladinoiu.

De asemenea, Adrian Mladinoiu a ținut să precizeze faptul că Guvernul PSD a menținut un echilibru în privința alocărilor bugetare către primării, echilbru care nu mai este respectat și de Guvernul PNL.

”Echilibrul cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului PSD cât a fost la guvernare, în sensul în care proiectele de infrastructură și proiectele publice care vizează un anumit nivel de trai al cetățeanului nu au fost exclusiv direcționate doar către primarii PSD, ci a existat un echilibru în distribuția fondurilor de la nivel central către unitățile administrative. La nivelul județului Cluj, din partea conducerii actuale a Consiliului județean Cluj, respectiv a primăriei acel echilibru nu există. Cum ne-am obișnuit, cei de la PDL vopsiți acum în PNL-iști își păstrează vechile metehne prin care direcționează fonduri doar către primarii care sunt obedienți, către primarii care stisfac doar nevoile imediate ale partidului din care fac parrte, lăsând deoparte primarii care nu sunt afiliați așa zisei doctrine a celor de la PNL”, a menționat Adrian Mladinoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *