Din oras

Cum au evoluat veniturile si proprietatile lui Valer Suciu, seful sindicatului din Primarie

Scris de 488

Ziar de Cluj va propune o serie de materiale care urmaresc evolutia averii clujenilor cu importante functii publice. Cum s-au imbogatit, sau, dimpotriva, cum au lasat un job mai bine platit pentru activitatea in sfera publica, in ce fel a evoluat avutia acestora in ultimii ani.

Valer Suciu este seful sindicatului Civitas, al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie si directorul executiv al Directiei de Administrare a Primariei Cluj-Napoca. Suciu a fost in centrul mai multor scandaluri in institutie, fiind acuzat de cheltuirea banilor din cotizatie in mod abuziv.

In 2008 Valer Suciu si-a cumparat un teren de aproape 8.500 de metri patrati in Calatele, alaturi de sotia sa. Mai avea un apartament de 68 de metri patrati in Cluj-Napoca, achizitionat in 1982. Avea si un credit de 52.000 de euro, scadent in 2023. De la Primaria Cluj-Napoca a castigat in 2008 peste 55.000 de lei, adica in jur de 4.600 de lei pe luna. Ca presedinte al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie a mai luat peste 25.000 de lei, adica peste 2.000 de lei lunar.

In 2009 suma castigata de la Federatie creste substantial si ajunge la peste 7.000 de lei lunar. In 2010 si-a deschis un cont cu 6.000 de euro si l-a imprumutat pe Petru Ghiran cu 80.000 de lei. Salariul de la Primarie scade la 3.400 de lei pe luna, iar de la Federatie a incasat 6.900 de lei pe luna.

In 2012 nu-si publica declaratia de avere pe site-ul Primariei, insa de pe portalul Agentiei Nationale de Integritate reiese ca in 2011a castigat de la Primarie 2.800 de lei pe luna, de la Federatie 4.600 de lei, iar de la sindicatul Civitas 990 de lei lunar.

In declaratia din 2013 datoria ii scade la 4.200 de euro, de la 52.000. Castigase in 2012 3.900 de lei pe luna de la Primarie si 4.500 de lei de la Federatie.

In 2013 ii mai scade datoria pana la 3.500 de euro. De la Primarie lua in continuare un salariu lunar de 4.000 de lei, venit rotunjit de la Federatie cu aproximativ 5.000 de lei in fiecare luna.

Anul trecut si-a cumparat un Volkswagen Polo din 2011. Avea in continuare cei 6.000 de euro in cont, iar datoria s-a transformat in 78.000 de franci elvetieni. Salariul de la Primarie a fost de 3.300 de lei pe luna, iar in calitate de presedinte al celor doua organizatii sindicale a incasat lunar 4.600 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE