Din oras

Copiii proveniti din familii defavorizate, ajutati sa-si continue studiile

Peste 500 de copii ce provin din familii defavorizate vor fi ajutati de municipalitate sa isi continue studiile. Pentru ca in semestrul al doilea al anului scolar 2015-2016 acestia sa beneficieze de rechizite, municipalitatea va acorda  9.000 de lei de la bugtul pe anul 2015 al Directiei de Asistenta Sociala si Medicala.

La inceputul anului scolar, Primaria Cluj-Napoca a mai alocat suma de 27.500 de lei pentru achizitia de rechizite, pentru un numar de 550 de copii. 

“Fata de situatia din luna septembrie, lucrurile au reusit sa se imbunatateasca. Daca atunci aveam in evidenta un numar de 550 de copii, numarul lor a scazut acum la 534. Am reusit sa incadram parinti pe piata muncii, iar numarul celor care isi gasesc un loc de munca e in continua crestere. Ei nu mai beneficiaza acum de ajutor social”, spune Aurel Mocan, seful directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Cluj-Napoca. 

Alocarea acestei sume vine ca masura de suport complementara in interventia socio-educationala, pentru reducerea absenteismului scolar, diminuarea abandonului in randul elevilor proveniti din familii cu o situatie precara, expusi riscului de marginalizare si excluziune sociala.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *