Din oras

Cum arată podul Traian cu două zile înainte de inaugurare

Scris de 3,500

În 30 iunie, la ora 24.00, podul Traian trebuie să fie gata și să fie deschis circulației. Cu doar două zile înainte de expirarea datei limită, pe șantier încă se mai lucrează.

Miercuri, la ora 11.00, pe șantierul podului Traian se muncea din greu și era forfotă mare. Unii muncitori cărau dale, alții le așezau pe trotuarele care încă nu sunt gata, iar alții dădeau la lopată. Partea carosabilă este gata, asfaltul este turnat și potrivit circulației rutiere. O mașină de intervenții lucra la firele pentru transportul în comun, semn că lucrările sunt într-adevăr pe ultima sută de metri.

santier pod traian

Șantierul este în continuare împrejmuit de gardul de protecție, iar oamenii curioși se uită prin găurile din plasa de sârmă. Clujenii așteaptă finalizarea lucrărilor ca pe Dumnezeu.

„Eu nu știu ce tot fac aici că doar a zis domnul primar demult că îl deschide. Să sperăm că va fi gata cât mai repede că îi tare neplăcut mai ales pentru șoferi și că nu mai merg autobuzele la gară pe traseul obișnuit”, spune un pensionar, care trage cu ochiul, prin gard.

santier pod traian

O femeie îl oprește pe un muncitor, care tocmai a ieșit de pe șantier, în speranța ca va afla ceva despre pod.

„Când îi gata, domnule?”, întreabă femeia.

„Eu de unde să știu doamnă? Cât de curând”, îi răspunde bărbatul.

santier pod traian

Un alt muncitor este ceva mai informat. Deși ar mai fi de lucru, podul s-ar da totuși în folosință în 30 iunie.

„Mai avem de lucru, dar am auzit că în noaptea de joi spre vineri se deschide”, a precizat angajatul firmei care execută lucrările.

Primarul Emil Boc a declarat, marți, la Realitatea FM că termenul de finalizare a podului rămâne 30 iunie. Dacă în 30 iunie, la ora 24.00, nu sunt gata lucrările, se aplică în continuare penalități.

„Am pe masă graficul firmei angajate, termenul e 30 iunie. Stau cu pixul în fiecare zi și întreb dacă fiecare etapă este gata pentru că nu mă pricep. Termenul este 30 iunie, la ora 24.00. Nu știu dacă termină mai repede. Vom trăi și vom vedea. Eu am termenul pe masă. Din 1 iunie se aplică penalități de întârziere. Acesta este termenul pe care vi l-am spus din mai”, a afirmat Boc.

santier pod traian

Lucrările la podul Traian au început în august 2016. Inițial, conducerea Primăriei a anunțat că lucrările vor fi gata în șase luni. Astfel, ar fi trebuit ca în februarie să avem un pod nou peste Someș, dar termenul nu a fost respectat. Al doilea termen de finalizare a investiției a fost 1 iunie. Boc spunea în primăvară că speră să îl prindă 1 iunie desenând pe asfaltul podului Traian. Nu a fost să fie. Constructorul nu a respectat nici al doilea termen, așa că a apărut un al treilea termen: 30 iunie. Semnele din teren arată că a treia oară va fi cu noroc, iar primarul va putea desena pe asfaltul podului cu o întârziere de o lună.  

santier pod traian

Podul Traian este construit de SC Diferit SRL. Inițial, licitația pentru construirea podului Traian a fost câștigată de SC Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito, cu o ofertă financiară de aproape 5,9 milioane lei. Rezultatul a fost contestat de SC Diferit SRL, a cărei ofertă financiară a fost de aproximativ 6,5 milioane lei. Contestația a fost admisă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, astfel că SC Diferit SRL a fost declarată câștigătoare.

Podul Traian va avea patru benzi de circulație rutieră, două piste de biciclete și două trotuare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Un bărbat amenință că își dă foc la casă pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca
 • Acum 1 hour Din oras
  ATENȚIE FEMEI, un individ împarte palme aleatoriu pe strada Barițiu, lângă Skate park și cafeneaua Form. Poliția locală e nicăieri, savurează prima de osânză de la primarul Emil Boc
 • Acum 2 hours General
  ”Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim”, susține ministrul Muncii
 • Acum 9 hours In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
 • Acum 9 hours Din oras
  Incendiu în parcul Industrial Tetarom. Focul a cuprins celula electrică din incinta unei hale iar doi bărbați au suferit arsuri și au fost transportați la spital
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari
 • Acum 13 hours Politica
  Ajutor în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familiile vulnerabile
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Trăiască inflația! Antreprenorul și corporatistul, mult mai bogați în 2022, camuflează bucuria simulând îngrijorare fața de 2023”
 • Acum 1 day General
  ROMÂNIA AFACERILOR DE CUMETRIE: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice. Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei
 • Acum 1 day Din oras
  De ce OSĂ devină strada Spiru Haret pietonală de Săptămâna Europeană a Sportului? Ca să vedem cum OSĂ arate după modernizarea pe care OSĂ o facă Nord Conforest S.A. Să n-arate ca ”Pădurea Clujenilor”…..
 • Acum 1 day Din oras
  Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: “Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Începe Săptămâna Europeană a Sportului. OSĂ avem parte de multe poze cu polisportivul Emil Boc: la paletă, la 100 metri cartofi în poală, la şut cu mingea, stop pe piept, preluat cu capul şi apărat de Însuşi El în poartă
 • Acum 1 day PubliNews
  Sezonul Movie Nights se încheie cu filmele „Invictus” și „Free Guy”. Luni, bucură-te în premieră de festivalul SoNoRo, în Iulius Parc!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE