Din oras

Cum arata implementarea primului proiect de bugetare participativa la Cluj

Au fost 451 de proiecte inscrise, au fost declarate castigatoare 250, au primit finantare 117 si s-au implementat 102. Acesta a fost proiectul Com’On Cluj in cifre, incheiat la finalul anului trecut.

“Expozitii foto, promovarea folcorului, muzica Clujului, tango argentinian, percutionisti de muzica braziliana si africana, musical, actorie, limbaj mimico-gestual… toate astea au avut în comun faptul ca au fost create prin Com’On, dand nastere la o explozie de culoare si diversitate, la o babilonie efervescenta”, au aratat organizatorii la final.

Desi 117 proiecte au fost finantate din cei 500.000 de lei alocati de Primarie din bugetul local pentru aceasta initiativa, nu toate proiectele au fost implementate.

“Au fost implementate 102 proiecte. Toate si-au primit finantarea. Raportarea s-a facut complet pentru cele 102 proiecte, sumele atrase de la municipalitate scazand desigur proportional, iar creditul acordat de catre BCR s-a returnat. Raportarea catre Fundatia ERSTE s-a realizat de asemenea”, a punctat Andras Farkas, reprezentantul Grupului PONT, organizatorul concursului Com’on.

Initiatorii doresc sa continue proiectul.

“Grupul PONT si-a depus raportul final pe proiectul initial catre EEA Grants, care a generat intregul mecanism. Acum urmeaza sa vedem ce se va intampla din 2016, daca se repeta mecanismul. Grupul PONT si Fundatia Comunitara Cluj ar dori sa continue acest parteneriat, oricum Com’On Cluj-Napoca fiind inclus ca si concept si in candidatura pentru Capitala Europeana a Culturii 2021”, a mai aratat Farkas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *