Editorial

Cum ar fi fost dacă organele statului își făceau datoria în cazul plodului ”educat” cu lux și bani nemunciți de niște părinți prea ocupați să-și trăiască propria viață, de la polițiști, la magistrați?

Trebuie să moară oameni să realizăm, încă o dată, că statul român este un stat eșuat, că plătim degeaba polițiști, procurori și judecători, că suntem la cheremul sorții, fiecare cu norocul său. Că angajașii staului mafiot român funcționează slugarnic: cu ochii plecați în pământ în fața luxului și opulenței afișate și cu gura extrem de mare împotriva amărăștenilor plătitori de taxe și impozite.

Un tânăr cu grave probleme educaționale, se urcă la volan, drogat cu trei tipuri de droguri de mare risc și intră în weekend cu mașina, în plin, într-un grup de tineri, ucigându-i pe loc pe doi dintre aceștia. Atât de drogat e individul încât nici măcar nu realizează ce a făcut: spulberă și curmă două vieți și, cu ”merțanul” decapotabil de lux cu parbrizul praf își continuă drumul pânăcând este prins de către polițiști, cărora le declară că nu a oprit după ce a produs accidentul, că a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă. Este supus testului la droguri și se constată că e plin de acestea.

Apoi încep să curgă informațiile, cazul este prea atroce ca să fie lăsat așa. Aflăm că tânărul care a intrat în plin cu mașina într-un grup de oameni la 2 Mai, accident soldat cu doi morți, se numește Vlad Pascu, este din București și provine dintr-o familie înstărită, cu o pasiune declarată pe rețelele sociale pentru mașinile puternice. Că el -a fotografiat în diferite impostaze cu haine de firmă, mașini scumpe, iar ultima fotografie e de zilele trecute de pe plajă. Că mama lui este un cunoscut dezvoltator imobiliar în Capitală, iar tatăl are un atelier de tunning auto pentru mașinii off-road. Că, cu puțin timp înainte de accident, șoferul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin și că a atras atenția vânzătorului și clienților prin comportamentul său. În imagini se vede cum se clatină pe picioare, iar la un moment dat se dezechilibrează și e pe cale să cadă. NEAPARAT SĂ REȚINEȚI ACEASTĂ INFORMAȚIE.

Conform celor care au fost martori la testarea tânărului au remarcat că acesta luase atât de multe droguri, că părea că nu era conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident atât de grav. Și să reținem faptul că Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Că imediat apar ”păreriștii”. Primul, milițianul reșapat în avocat Pavel Abraham, care declară ”atoateștiutor” la Antena 3 că ”Este adevărat că a apărut o nouă reglementare care prevede că în situația în care, sub influența alcoolului su sub influența substanțelor psihoactive, o persoană ucide două sau mai multe persoane, nu poate fi condamnată cu suspendare, decât cu executare. Dar, atenție, ea va intra în vigoare numai de la 1 ianuarie 2024. Ca urmare, i se va aplica legea cea mai favorabilă, cea existentă acum și am putea avea ‘surpriza’, deși este puțin probabil în viziunea mea, dată fiind situația, să fie condamnat chiar cu suspendare”.

Halal avocat, sau a fost prima tentativă de mușamalizare. Legea ”Anastasia” este în vigoare și aplicabilă din 10 iulie 2023 și-și produce efectele față de toți degenerații care se urcă băuți și drogați la volan., dar, din păcate, numai dacă produc victime. În fapt, dacă legiuitorii aveau nițel bun simț, putea să pună un amendament în lege prin care să se trateze drept tentativă de crimă orice conducere sub influența alcoolului și/sau a drogurilor.

Apoi apare avocata tânărului să ne spună că beizadeaua nu e o beizadea abandonată cu bani și lux în brațe de către cei care-și ziceau părinți, despre care afirmă, senină, că sunt ”oameni simpli” și că nu era consumator de droguri. Că fusese și el, săracul, la o petrecere și acolo i s-a dat. Iar el, nehotărât, a încercat toată oferta.

Avocata chiar a sugerat că vinovat ar fi cel care i-a dat drogurile tânărului.

”A realizat ulterior ce a făcut. Îi pare rău. Nu este nici tipul de persoană care s-a vehiculat în zona online, tot ceea ce s-a scris și s-a spus au fost informații de pe anumite imagini. Nu este fiu de beizadea, așa cum s-a precizat. Părinții nu sunt oameni cu bani care nu au ce face eu ei și îi dau copilului să se drogheze, sub nicio formă. Sunt niște oameni simpli, normali. A recunoscut că a consumat droguri. Urmează să vedem acum persoana care i-a dat. Este o poveste mult mai lungă, mult mai gravă, din punctul meu de vedere și urmează a se descoperi ce s-a întâmplat”, a declarat avocata pentru televiziunile de știri.

”Da, din câte am înțeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a  mai spus Luminița Popescu despre drogurile luate de tânăr.

”Am spus că sunt oameni simpli, oameni care nu au crescut un copil răsfățat căruia i-au dat bani pentru droguri. Tatăl lui are două mașini, mașina pe care ați văzut-o în fotografiile de pe Facebook este mașina tatălui. Mașina pe care o conducea este tot a tatălui. El nu are nimic pe numele lui. Doar ce a terminat liceul, se pregătea să intre la facultate”, a mai sustinut avocata.

Poate lafacultatea de tras pe nări…

Oricum, așa începe spălarea de deșeuri, ca la carte, cu declarații publice mincinoase, cu truncherea adevărului și deturnarea atenției.

Că în ceea ce privește ”nu este consuator”, aflăm că DIICOT l-a avut în vizor pentru deținere de droguri în scop personal pe acest rebut, ”băiat de treabă”, chiar în anul 2022. Adică anul trecut.

Dar, deși vizat de un dosar penal instrumentat de DIICOT, pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu, procurorul DIICOT, în marea sa milă și bunătate, a dispus renunțarea la urmărirea penală, soluție despre care aflăm că vizează majoritatea dosarelor de acest fel.

”Având în vedere că pentru infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000 pedeapsa prevăzută de lege este mai mică de 7 ani, în raport de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit (consumul propriu) și împrejurările concrete în care a fost comisă infracțiunea, cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, procurorul a apreciat că nu există un interes public în urmărirea în continuare a suspectului, impunându-se soluția de renunțare la urmărirea penală.”

Adică, pe scurt: banii vorbesc…

Iar magistratul Tribunalului București care a ”judeact” renunțarea la acuzații, tot în marea lui mărinimie și bunătate, a confirmat soluția pe 10 ianuarie 2023.

Motivarea judecătorului: ”Urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse”…

Adică, ”urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse, elementul material (deținere) nefiind în măsură să releve un mod elaborat de comitere a faptei, prin mijloace de natură să indice un pericol social ridicat. În aceste condiții, consideră și judecătorul că eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal ar fi disproporționate prin raportare la gravitatea concretă a faptei, iar cheltuielile ce ar urma să fie avansate ar putea fi canalizate spre cercetarea unor fapte cu urmări mai grave.”

De bucurie, deșeul și-a luat carnet de conducere și s-a fotografiat pe capota mașinii cu care, câteva luni mai târziu, va omorî doi tineri.

Sub influența drogurilor!

Acum, pentru a-l cita pe absentul nostru Președinte, Prim Voiajorul Prezidențial al Patriei, Klaun Ciolannis: ”a trebuit sămoară oameni”: care dintre magistrații care au considerat că acest individ nu este un pericol social va răspunde, altfel decât prin pensionarea pe la 40 – 45 de ani pe o pensie specială nesimțită, va răspunde?

Nici unul, este răspunsul corect.

Frăția deșeurilor (din societate și din sistem) va merge mai departe, netulburată.

Dar stați, că măcar în presă adevărul începe să plutească la suprafață ca untdelemnul. De neconsumator de droguri ce era, tânărul a fost la dezintoxicare într-o clinică din București, conform G4Media. Și, deși legea permite consilierea în astfel de situații, Pascu nu a fost supus unui astfel de program.

Mai mult, la data de 25 mai 2023, ora 00:07, Secția 2 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de un bărbat cu privire la faptul că, într-un imobil pe care îl avea în îngrijire pe strada Tipografilor, nr.29 C, Sector 1, București, ar fi pătruns fără drept persoane necunoscute. Ajunsi la fața locului, politiștilor li s-a comunicat că cele sesizate nu se confirmă, întrucât în urma verificărilor efectuate de către reclamanți până la sosirea polițiștilor nu a fost găsită nicio persoană străină în locuință.

”Numitul Pascu Matei Vlad se afla în stare de ebrietate și era incoerent în vorbire și gesturi, povestind lucruri neadevarate. Ulterior s-a luat legătura cu tatăl lui Pascu Matei Vlad, respectiv cu Pascu Mihai, acesta aducând la cunoștiință organelor de poliție faptul că fiul său este cunoscut ca și consumator de substante interzise și are episoade psihotice”, spun sursele citate.

Și acum să revenim la ce v-am spus să rețineți: că, cu puțin timp înainte de accident, șoferul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin și că a atras atenția vânzătorului și clienților prin comportamentul său. În imagini se vede cum se clatină pe picioare, iar la un moment dat se dezechilibrează și e pe cale să cadă.

În 19 august în jurul orei 00.40, prin apel la 112 un bărbat a sesizat IPJ Constanța că pe DN 39 dinspre Vama Veche spre 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. La ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă polițist-jandarm în Vama Veche, au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară tip joint, precum și 4 pastile.

Șoferul a fost dus la centrul de poliție Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive și nu a fost testat pentru consumul de droguri. Tânărul a fost în sediul poliției până în jurul orei 4.30, apoi s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior s-a produs accidentul.

Iar polițiștiii care l-au oprit în trafic și l-au depistat cu droguri în mașină, nu au observat absolut nimic suspect în modul de deplasare al individului care, cu puțin timp înainte de a fi oprit, ”în imagini, se vede cum se clatină pe picioare, iar la un moment dat se dezechilibrează și e pe cale să cadă”. Cum nu li s-a părut nimic suspect în faptul că nu au testat și pentru droguri un individ asupra căruia au găsit droguri.

Mai alesc că, cu o zi înainte, pe 18 august seara, tânărul a fost oprit în trafic în municipiul Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, în care a fost sfătuit să circule cu atenție. Deci apărea în sistem cu un antecedent de trafic (care o fi fost acela).

L-au lăsat să plece să ucidă și el ceva.

Și, ca să vedeți cum se minte în sistemul plătit inutil de către cetățeni, deși, REPET, cu puțin timp înainte individul a fost filmat cum se clătina vizibil pe picioare, azi, într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Constantin Glugă, a confirmat că acesta a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri, dar că nu a fost testat pentru droguri deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul poliției.

Păi, poliția a fost avertizată telefonic la 00,40, l-a oprit în traficla 02,40 și i-au găsit drogurile, l-au condus la sediul Poliției Vama Veche, unde a stat pânî ”în jurul orei 04,30”, accidentul cu victime producându-se la ora 05,25.

Prin urmare, în 55 de minute, Vlad Pascu a avut timp să ajungă la chefulde la Vama Veche (repede,doar era în localitate), s-a umflat cu trei droguri, apoi i-a ucis în stațiunea 2 Mai (și aceasta destul de aproape de Vama Veche) pe cei doi tineri, intrând în plin cu mașina în ei și grupul lor.

Șeful IPJ Constanța zice că a dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există sau nu o abatere din punct de vedere disciplinar pentru că tânărul nu a fost testat pentru consumul de droguri. Păi, dacă găsești droguri la un șofer, procedura zice să-l testezi pentru alcool? Dacă dai de un pistol într-o mașină, îl întrebi ăe șofer dacă are și cuțit, sau verifici legalitatea deținerii? Poate în județul Constanța, de când cu Neversea, e ca în județul Cluj, de când cu Untold și drogurile sunt legale?

Amintesc la această sordidă poveste în care din nou structurile statului se dovedesc a fi total incompetente, ticăloase și mincinoase, observația avocatului Elenina Nicuț:

“Beizadeaua și a luat permisul în mai 2023, deci a avut nevoie de fișă medicală. Tot în mai 2023, rupt de drogat, sună la 112 și reclamă aiureli, vine poliția, iar tăticuțul lui mărturisește că odrasla are probleme cu drogurile. Anterior este povestea cu dosarul DIICOT. Tot anterior, povestea cu internarea la dezintoxicare. Măi, frate, psihologul/psihiatrul care i-a semnat fișa aia medicală n-o fi constatat chiar nimic?”

Cum v-am mai zis: ”Țara aceasta este condusă de clanuri – de politicieni, de afaceriști, de judecători, de polițiști, de procurori – fiecare categorie socială care și-a creat o justiție paralelă (asemănătoare staborurilor țigănești, prin care se spală de păcate), este un clan distinct pus pe căpătuială și întărirea propriilor privilegii.”

Și atât.

Doi copii sub pământ, altuia i se pregătește celula, sau scăparea, în funcție de pilele, cunoștințele și relațiile ”modeștilor” săi părinți.

Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă pe traseul parcurs de la dosarul DIICOT mușamalizat în 2022, până la oprirea în trafic și depistarea cu droguri la el, lui Vlad Pascu i s-ar fi tras frâna de mână și ar fi fost parcat într-o clinică de dezintoxicare.

Pentru toate cele mai de sus ar trebui să răspundă, în solidar, de la procurorul DIICOT, la judecătorul Tribunalului București, de la polițiști, la psihologul care i-a dat certificatul medical prin care și-a obținut carnetul de șofer. Părinții vor răspunde oricum prin viitorul distrus al copilului de care nu au avut grijă la timp.

Dar incompetenții din instituțiile statului… ?

Ca după Revoluție, Mineriade, devalizările economiei naționale, Hexy Pharma, #Colectiv șamd, se va aștepta potolirea opiniei publice și se vor spăla urmele.