Din oras

Cum a cheltuit Primaria 25.000 de lei pe niste pomi uscati

25.090 de lei este suma cheltuita de municipalitate pentru pomii plantati in cadrul programului “Un copil, un arbore”, din toamna anului trecut si pana acum. Tot atat s-a alocat din bugetul local pentru copiii autisti sau pentru pacientii cu boli in stadiu terminal – respectiv pentru Asociatia Autism Transilvania si Asociatia Sfantul Nectarie, in cadrul alocarilor pentru proiectele sociale ale organizatiilor neguvernamentale.

De trei ori mai putini bani s-au alocat pentru pachete alimentare si activitati educative pentru copiii romi din Pata Rat – proiectul “Caravana Sperantei la Pata Rat” a primit doar 7.000 de lei. Pentru pomii plantati in numele nou-nascutilor – 400 in 2012 si cam 100 anul acesta in parcul Iuliu Prodan (cu promisiunea ca se vor planta 500 de puieti in aceasta primavara) – Primaria a platit peste 25.000 de lei firmei de casa Rasimo.

Insa, majoritatea pomilor plantati s-au uscat, suma investita putand fi considerata aruncata pe apa Sambetei. Din proiectul de suflet al edilului Emil Boc au ramas doar niste bete cu numele cate unui copil, pentru ca puietii de artar si catalpa cumparati de la Rasimo nu au mai inverzit.

De altfel, firma Rasimo este din 2007 abonata la contractele municipalitatii privind furnizarea de material dendrofloricol, la fiecare licitatie, firma controlata de Radu Vlas, proprietarul Complexului Leul si apropiat al PDL, castigand cateva loturi grase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *