Din oras

Cum a adus o clujeanca masajul la birou, refugiul relaxant din rutina si stresul de la locul de munca

Stai la birou ore in sir, cu spatele intepenit, cu gatul rigid si cu degetele lipte de tastatura in timp ce iti doresti sa te relaxezi macar o jumatate de ora in linistea pe care o emana imaginea idilica de pe fundalul calculatorului. Este starea multora dintre cei care au office-job-uri, locuri de munca la birou care nu permit miscarea. Cateva minute in care sa uite de deadline-uri, de documente si programe, cateva minute numai pentru ei, in care sa nu mai simta ca ar cara un sac de bolovani in spate. Specialistii de la Artsage Massage fac tocmai asta. Cu o tehnica speciala, intr-un scaun special si muzica relaxanta, mainile dibace ale celor 8 angajati ai firmei clujene care ofera masaj la birou fac minuni in doar cateva minute. Senzatia de relaxare si starea de bine pe care ti-o confera cele 15 minute de masaj sunt neasteptate. Pana la urma, ce mare lucru se poate intampla intr-un timp scurt pe un scaun ciudat? Dar simplul fapt ca in acel sfert de ora stai cu ochii inchisi, asculti muzica relaxanta si iti este masat chiar si degetul mic iti ofera o experienta pe care cu siguranta vrei s-o repeti.

“In momentul in care te dai jos de pe scaun arati altfel, te simti altfel si pe termen lung se simte. Primim feedback-uri pozitive. Ca rata de succes de beneficiu este aproape 100%”, spune Dana Urs, managerul Artsage Massage.

Echipa ei maseaza lunar 1.000 de persoane din 5 multinationale si alte cateva firme mai mici din Cluj-Napoca.

“Nu eram o mare fana a masajului, insa acum mi-am dat seama ca nu am avut o experienta corespunzatoare pana acum. De data asta a fost grozav: nu a fost usor, mi-am simtit fiecare os, fiecare tendon si fiecare muschi. Au fost multe senzatii: tensiune, incalzire, furnicaturi. La final insa parca mi s-a luat un bolovan din spate. M-am simtit usoara, eliberata de tensiunea si durerea care imi intepenea ceafa dupa orele petrecute la birou si nici macar nu constientizam asta”, povesteste una dintre clientele Artsage Massage.

Firma s-a infiintat in toamna anului 2013, insa pasiunea Danei pentru masaj este mai veche.

“Masajul este una dintre pasiunile mele. Am facut inginerie, am facut resurse umane, am pictat icoane o gramada de timp si la un moment dat am inceput sa invat sa fac masaj. Am facut cursuri si la un moment dat am deschis un cabinet de masaj. Era prin 2006-2007 si era tot mai clar ca devine o afacere, venea tot mai multa lume, dar inca nu erau multinationalele. Era evident ca dezvoltarea insemna sa ajungi in companii cu masajul. La un moment dat, fiind si pe resurse umane, am ajuns la un targ de cariere in Bucuresti si acolo am avut ocazia sa experimentez acest tip de masaj, la birou.  Eram sceptica, dar cand am vazut scaunele de masaj si atemosfera, si terapeutii si disciplina si tot ce era acolo, si mi-au facut un masaj de nu imi venea sa cred, mi-am dat seama ca asta era ceea ce voiam”, povesteste ea.

Din cei 8 terapeuti ai Artsage Massage patru sunt cu deficiente de vedere.

“Am gasit nisa pe care puteam sa intru in multinationale: unitatea protejata. Pentru ca sunt foarte empatica si imi doresc foarte mult sa ajut, mi s-a potrivit. Cand ceva trebuie sa se intample, se intampla. Nici nu stiu cum, la un moment dat vedeam cum firma asta creste singura si preluase conducerea, iar noi ne tineam dupa ea”, spune managerul.

Preturile pentru sedinte variaza in functie de frecventa si de numarul angajatilor care beneficiaza de masaj si se situeaza intre 15 si 25 de lei.  Durata este de 15-20 de minute.

“Cum stai pe scaun ei iti lucreaza spate, ceafa, mainile. Cum stam la calculator toata ziua iti simti ca iti arde ceafa. Muschii, atunci cand se incoarda incep sa preseze coloana, vertebrele preseaza nervii, astfel nici fluxul de sange nu ajunge cum trebuie la creier si intervine senzatia de oboseala, de ameteala, de durere de cap, plus ca te doare gatul si nu il mai poti intoarce. Ei relaxand musculatura, iesi din starea de stres. In primul rand e relaxarea psihica, ei merg cu muzica de relaxare sau e liniste mereu in spatiile in care lucreaza. Dupa aceea e relaxarea musculara, unii chiar adorm. S-au obisnuit ca cele 15 minute sunt ale lor, se relaxeaza, se linistesc”, explica Dana Urs.

Scaunele de masaj sunt in asa fel gandite incat poti sa dormi pe ele, nu stai deloc incomod si sunt si foarte practice: incap intr-o geanta mai mare.

“Ne-am facut tehnica noastra, la inceput am incercat tot felul de tehnici pe noi, cei din echipa, am citit mult despre asta. Nu am inventat noi gaura de la macaroana, dar am adaptat. Avem tehnici de masaj pe scaun, avem shiatsu, avem presopunctura, miscari de relaxare si stretching, miscari de kineto de care ne-am dat seama in timp ca ajuta foarte tare”, dezvaluie managerul Artsage.

Pe langa masaj la birou, echipa isi ofera serviciile si la evenimente precum conferinte sau targuri de joburi, dar au fost si la Jazz in the Park, spre exemplu. Pentru ca au foarte multe solicitari, pe viitor intentioneaza sa isi deschida un cabinet.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *