Sex

Cultivarea dorintei in relatia de cuplu

Dorinta face parte intrinseca din viata de cuplu. Pentru a trai alaturi de cineva trebuie sa o doresti pe respectiva fiinta. Sa o doresti pentru tot ce reprezinta ca trup si ca suflet: atractie psihica pentru tot ceea ce este ea, atractie senzuala pentru starea de bine pe care o anunta si pentru alte senzatii, pofta sexuala, pentru ca ne promite voluptate si extaz.

 

 

Satisfacerea dorintelor persoanei iubite vor face ca ele sa ramana vii in continuare. Trebuie sa facem totul pentru ca ea / el sa obtina un nivel optim de placere, deoarece amintirea placerii obtinute si certitudinea ca viitorul iti va oferi ocazia de a o gusta din nou, intretin si intaresc dorinta. Daca insa puseul de dorinta al partenerului nu va fi satisfacut, atunci dorinta se va inhiba.

 

 

Atunci cand o persoana (cel mai frecvent femeia) este frustrata cu fiecare relatie sexuala, e ceva logic sa nu mai simta nevoia de a participa la act. Dorintele sexuale ale partenerului vor fi satisfacute cu conditia perfectionarii artei erotice. Bazele unei bune comunicari sexuale constau in armonizarea sexualitatii barbatului si a femeii, cizelarea jocurilor erotice si concilierea ritmurilor pe care le are fiecare dintre parteneri.

 

 

Armonizarea sau ajustarea sexualitatii feminine si masculine consta in a corecta disimetriile care exista intre unul si celalalt, dintre care doua sunt mai importante.

 

 

Prima disimetrie tine de timpul necesar aparitiei orgasmului: la barbat scurt, la femeie, mai lung. Consecinta este ca barbatul ajunge sa juiseze, in timp ce femeia abia a ajuns la jumatatea drumului. Prin insusirea artei de controlare a ejacularii si prin prelungirea timpului de ajungere la momentul respectiv (preludiul), barbatul ii va lasa partenerei sale vreme suficienta ca sa ajunga la punctul maxim de excitare.

 

 

A doua disimetrie priveste capacitatea de repetare a orgasmului: limitata in cazul barbatului, considerabila in cazul femeii. Consecinta: barbatul nu ii poate oferi femeii un maximum de voluptate. Si in acest caz, arta de a controla ejacularea ii va permite femeii sa-si multiplice fericirile extatice.

 

 

Perfectarea jocurilor erotice consta in a face miscarile, gesturile si mangaierile de dragoste cat mai bine cu putinta, cu atentie adica, cu precizie, fervoare si rafinament. Sublimarea jocurilor mai inseamna si diversificarea schimburilor erotice, facand apel la creativitate: schimbati gesturile, miscarile si mangaierile (dragostea se inventeaz continuu), schimbati orarele (dragostea se poate celebra la orice ora din zi si noapte), schimbati locurile (dragostea se poate face in afara patului traditional, in afara camerei, in afara casei…). Cautati noutatea, neprevazutul, fantezia. Obisnuinta va naste rutina si monotonia, care vor amorti la randul lor si vor steriliza dorinta. Imaginatia, asadar, este cel mai bun antidote pentru uzura dorintei.

 

 

Concilierea ritmurilor presupune stabilirea unui consens atunci cand nevoile unuia nu coincid cu nevoile celuilalt. Nevoile erotice difera de la un in divid la altul: exista unii care isi doresc sa faca dragoste de mai multe ori pe zi, in timp ce altii o data pe saptamana sau chiar o data pe luna. Este o chestiune de temperament, dar si de stadiul de viata, la acelasi individ putand varia de la o zi la alta, de dimineata pana seara, trecand de la cote minime la cote maxime. Totul este influentat de oboseala, griji, bioritmuri, ciclu menstrual etc.

 

 

Si apoi, sunt diverse categorii: cei care simt dorinta dimineata, dupa-amiaza sau seara. In functie de toate aceste variabile, puseurile de dorinta risca sa se afle deseori la decalaj. A accepta intotdeauna dorinta celuilalt atunci cand si-o manifesta sau a-l refuza tot timpul atunci cand nu avem chef va conduce la perturbarea dorintei fiecaruia, a intelgerii dintre parteneri si a somnului. Iata de ce, in caz de refuz, trebuie ca fiecare sa adopte o atitudine inteligenta, toleranta si iubitoare.

 

 

Cand celalalt ne refuza

Intr-o prima faza, nu trebuie decat sa incercam sa trezim dorinta celui reticent prin seductie: tandretea, atentia si complimentele ar putea la fel de bine sa il faca sa accepte primele mangaieri susceptibile sa-i deschide apetituil. In orice caz, trebuie sa evitam orice abordare negativa, pentru ca ar risca sa ne raneasca egoul.

 

 

“Refuzatul” trebuie sa inteleaga refuzul ca fiind generat de ratiuni de diferente de temperament, dispozitii si fluctuatii, ca ceva care tine de normalitate: nu inseamna respingere, nu inseamna ca esti acuzat si nu trebuie sa acuzi, cu atat mai putin sa te devalorizezi. Nu dragostea celuilalt este in discutie, nu feminitatea sau masculinitatea partenerului.

 

 

Cat despre cel care refuza, va trebui sa i se explice  aceste lucruri cu delicatete. Unul dintre secretele cuplurilor fericite este ca stiu sa accepte diferenta. In situatiile in care absenta dorintei traduce dificultati de relatie in cuplu, va trebui sa vorbim despre ele, evitand infierbantarea discutiei in seara cu pricina, inainte de somn. Trebuie sa avem rabdarea si intelepciunea de a ne linisti unul pe celalalt si de a reveni la dialog a doua zi ori in zilele urmatoare. Daca vom sti sa mai lasam putin si de la noi, vom ajunge mai usor la un acord.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *