In vizor

CULMEA PLAGIATULUI: Premierul Ciucă a plagiat de la un alt plagiator!

Scris de 315

Într-un interviu pentru monitorulcj.ro, președintele Asociației Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Dorin Isoc explică ce înseamnă pentru țară faptul că premierul este un plagiator, ce măsuri ar trebui luate și cât de gravă este situația. Dorin Isoc este și fondatorul platformei „Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România” și profesor universitar în Cluj-Napoca.

Președintele GRAUR ne spune că deși în materialul său, Emilia Șercan ar fi folosit teza de doctorat în scop jurnalistic, atât regulamentul Bibliotecii Naționale, cât și cel al UNAP i-au interzis să efectueze fotocopii.

“Gestul acesta sapă la baza societății. Plagiatul a fost semnalat de colega noastră Emilia Șercan. Prin relațiile pe care le are a primit informația și a publicat. Nu i s-a dat voie să efectueze copii după teză, ceea ce este o ilegalitate. Ca ziarist nu vinzi teza lui Ciucă, ci o folosești în documentare. Totuși, Emilia află de unde a copiat Ciucă și spune din ce cărți a copiat”, a spus profesorul Dorin Isoc.

A plagiat de la un plagiator

 

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute mai demult la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, conform jurnalistei Emilia Șercan de la PressOne.

Iar una dintre cărțile din care premierul a preluat informații neconform aparține generalului Teodor Frunzeti, care și el a plagiat la rândul său:

“Urmează ceva deosebit de grav. Una din cărțile pe care le-a folosit în plagiatul lui Ciucă este scrisă de un general. Acel general este la rândul lui plagiator. Este vorba despre generalul Frunzeti. Îl găsiți pe www.plagiate.ro, de ani de zile îl avem acolo”, a mai spus președintele GRAUR.

 

Totodată, cazul de plagiat al generalului Ciucă nu este un accident, ne spune Dorin Isoc. Acesta reprezintă un element al rețelei de plagiate și plagiatori ai Universității Naționale de Apărare. În fapt, generalul Frunzeti, care a fost rector la Universitatea de Apărare, a fost și conducătorul de doctorat al plagiatorului Petre Toba și, la rândul său, plagiator.

Acest lucru se poate constata în probele din Idexul Operelor Plagiate în România, AICI, unde apar operele neautentice ale generalului Frunzeti, sub indexările următoare: 00382, 00381, 00380, 00379, 00378 și 00377.

Premierul Ciucă, un „măsluitor de merit”

Profesorul Dorin Isoc spune că, deși premierul poate fi înlocuit oricând de alt om de partid, pentru cetățeni ce s-a întâmplat este o nenorocire:

“Pentru țară nu are nicio consecință ce s-a întâmplat pentru că acest om numit de partid poate fi înlocuit oricând de alt om de partid. Nu reprezintă o valoare de neînlocuit. Pentru cetățenii țării, însă, este o nenorocire care confirmă că nu putem să sărim peste ceea ce suntem. E gravă, foarte gravă situația.”

Întrebat ce exemplu oferă premierul plagiator studenților, președintele GRAUR spune că aceștia știu deja în ce țară trăiesc, iar problema adevărată este cum suntem văzuți de către alte țări civilizate, numindu-l, totodată, pe premier un „măsluitor de merit”:

“Pe copii nu poți să-i minți. Copiii știu în ce țară trăiesc. Problema e alta. Pe cei din celelalte țări civilizate poți să-i înșeli o dată. Vă dați seama că omul acesta va ajunge în discuție cu cetățeni străini cu funcții mari. Dacă ei știu cine este, cum o să poată să poarte o discuție cu el, despre care se știe că a încălcat niște principii etice? Niciodată nu se poate pune bază pe nimic din ce spune el sau nu se discută serios cu el. E foarte grav din punct de vedere al credibilității.

Aveam un coleg care spunea că un client de-al lui i-a dat primul milion, fără nicio garanție, niciun document, ca să-și dezvolte compania. Colegul meu este astăzi este multimilionar, dar cine-i va da omului ăsta, lui Ciucă, 2 lei? Despre asta e vorba. Pe el nu pot să mă bazez cu nimic. (…) Acesta este un măsluitor de merit. Nu e doctor, e doctor în locul altuia”, a adăugat președintele GRAUR.

Isoc: “Dispare complet, fără discuție”

În situația de față, președintele Klaus Iohannis are obligația, în special față de popor, să-l demită pe premier. Dar este acest lucru de ajuns? președintele GRAUR explică ce trebuie făcut:

“Președintele și-a pus încredere în el. Omul acesta în secunda 2 dispare de pe firmament, fără niciun fel de discuție. Dispare complet. Mai mult, i se iau toate medaliile și ordinele pe care le-a primit din partea republicii pentru că ne murdărește. (…) După ce a luat pedeapsă Djokovic, eu am spus că în viața mea vreau un singur lucru: să fiu judecat după legea după care sunt judecați și ceilalți. Nu am nevoie să fiu judecat de haiduci. Și Ciucă trebuie să pățească exact același lucru pe care-l pățește orice alt cetățean român. Nu are nevoie de o pedeapsă specială. Întâmplător este prim ministru și, întâmplător, dispariția lui se face prin puterea președintelui. Dar putea să fie și portar, la fel trebuia să ne purtăm cu el. Iar mai departe, lucrurile sunt foarte grave. Întâmplător este general al patriei române, face parte din niște structuri, inclusiv când e în rezervă. Eu vreau să întreb: Armata Română e fericită că are un astfel de reprezentant, cu grade înalte? Ce încredere pot să am în armata aceea când armatei nu îi e rușine că are un astfel de general.”

De asemenea, profesorul Dorin Isoc amintește despre cazul biciclistului Lance Armstrong, care a câștigat șapte premii mondiale, pe care le-a pierdut când s-a aflat că se droga:

“A câștigat șapte premii mondiale. Când s-a aflat că s-a drogat i-au fost retrase toate cele șapte premii internaționale. Titluri, nu glume. Și a fost invitat să dispară din conducerea fundației pe care a făcut-o cu banii lui. I s-a spus să plece pentru a nu murdări scopul fundației și a plecat.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 1 hour In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE